[]

Tez (makale) yazma yönteminiz

Herkese merhaba,
Bu ara tez yazanların kullandığı yöntemler dikkatimi çekiyor. Kendi açımdan literatür taramakta, onları düzenlemekte veya okuma sırasında vs. sıkıntım yok. Ancak yazma aşamasına geldiğimde heyecanlanıyorum :)

Okurken yazmam gereken ya da unutmamam gereken yerleri not alıyorum. Ama hepsi için yapmak biraz yavaşlatıyor. Çevremdekilere bakıyorum sadece bilgisayarda çizerek okuyorlar ve sonra geri dönüp yazmaya başlıyorlar. Okuduğu makaleleri excelde tablo yapan duydum. Peki siz yazım aşamasına nasıl geçiyorsunuz?

 
benim ayrı derleme word dosyalarım vardı mesela,tezin her bir bölümü için ayrı, mendeley üzerinden okuyor işaretliyordum ama bir yandan da worde işaretlemelerimi altına alıntılarıyla birlikte ilgili alt başlıklarının altına kopyalıyordum. dosya büyüdükçe, artık tamam yazmaya başlıyım noktasına geldiğim bir anda başlıyordum. Alıntılar/paraphraseler ve bağlantılı kendi düşüncelerim ile köprüler kurmaca filan gerisi. ben okuduğumu çabuk unuttuğum için kendimce böyle bir yöntem geliştirdim, belki okuyanlara faydası olur.


  • ruz  (27.10.17 12:48:28) 
mendeley kullanarak yaptım ben bu işi. hem orada işaretleme kolay, yorum ekleme vs. de kolay. hangi makaleyi hangi aşamada yeniden okumam gerektiğini de makaleye etiketler ekleyerek yapıyordum.


  • ron dennis  (27.10.17 13:50:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.