[]

Gitara tel takma

Günaydın. Bu akşam Kadıköy'de bir yerden gitara tel alsam rica etsem takarlar mı? Yoksa youtubeda tutorialları vardır oradan bakıp mi yapsam? Bir de akordu yapılacak tabi. :(

Gitar 10 yaşındaki kızımın ve bu işlerden anlamıyorum. Hocası kendiniz yapın demiş o kadar çocukla ugrasamaz haklı olarak.


 
Takarlar evet oradan alırsan. Kendin de yapabilirsin ama şu aşağıdaki aletten olmadığı için telleri söküp takmak uğraştırır.

www.mydukkan.com

Kesme işlemini penseyle yapabilirsin. Akort için de appler var ama linkteki gibi bir cihaz almak daha iyi olur.

www.mydukkan.com

Edit: Herkes ölücü çıktı iyi mi. Yapacağı masraf toplam kırk lira ve senelerce kullanılacak aletler, niye amele gibi parmağıyla çevirsin burguları? Tahminim on yaşında çocuğun cep telefonu yoktur, sürekli birinden telefon alıp gitar akort etmekle mi uğraşacak?
  • i was made for you  (27.10.17 11:04:21 ~ 11:47:31) 
Duzgun bir yerde yaptirin cocuk sogumasin gitardan. Akord icin de bence bi akord aleti alin evde dursun akordsuz gitar calmasin.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (27.10.17 11:05:55) 
Arkadaşlar I was made for you'nun bahsettiği bu cihazların hepsini bulabileceğim Kadıköy'de bir müzik dükkanı vb. var mıdır? Yarınki derse yetistirmemiz lazım.


  • old possum  (27.10.17 11:13:37) 
sakızgülü sokak'ta dore müzik var. her şey vardır ama anlamıyorsanız hiç girişmeyin. adamlardan teli alın, değiştirsinler.


  • co2s2  (27.10.17 11:26:24) 
Teli aldığın yerde değiştirsinler ama i was made for you'ya katılıyorum, akort aleti de alın mutlaka.
şunu tavsiye ederim:
www.mydukkan.com
  • battal gemalmaz  (27.10.17 11:29:34) 
Eğer günde 10 gitar teli değiştirmiyorsan 1. Linkteki peg winder plastiği almana gerek yok, akort cihazına da en az 30-40 lira vereceğinize akıllı telefonlar için birsürü bedava tuner/akort uygulaması mevcut

Fakat tel değişimi ilk defa yapacak biri için zor, onu rica edin tel alırken
  • freebird5406_2  (27.10.17 11:30:37) 
Kendiniz takmaya çalışmayın, aldığınız yere taktırın. Bahsedilen alet sadece akort mandallarını daha hızlı bir şekilde çevirerek telleri sarmaya yarar. Ama telleri gitara bağlamak ayrı bir iş. İlk defa yapacaksanız uğraştırır. Düzgün takılmadığında bir mandal sağa çevirdiğinizde teli gererken diğer aynı yönde gevşetebilir, burguda birbirinin üzerine biner vs gibi sorunlar çıkar. Daha geniş bir zamanınızda, telleri kendiniz inceleyerek, deneyerek söküp takarsınız. Ama böyle kısıtlı bir zamanınız varsa aldığınız yere taktırın. Yardımcı olurlar.

Bu arada yeni takılan teller bir süre devamlı olarak akort kaçıracak ve sürekli akort edilmesi gerekecek. Yani aldığım yerde akort ettiler, tamam işim bitti diye düşünmeyin. Eve gelene kadar o akort bozulacak. O yüzden telefona bir tuner uygulaması indirip bir süre akordu kontrol edin.
  • sarap dumani  (27.10.17 11:37:23 ~ 11:40:17) 
klasik gitar ise tel takması kolay. mevcut tellerin nasıl bağlandığına bakarak kolayca yapabilirsiniz.

teli taktırsan bile yeni tel olduğu için esneme olucak ve bi kaç gün akor tutmucak. telefonuna uygulama indirip kendin yapsan daha iyi.
  • spirit crusher  (27.10.17 12:03:54) 
akord için telefona tuner programı indirip telefon sayesinde akord yapabilirsiniz. uygulama tel doğru sese gelince gösteriyor.


  • black mamba  (27.10.17 14:18:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.