[]

Dogum parasi süt parasi almadik

Esim gecen aralik ayinda dogum yapti. Saglik bakanligi 112 personeli. O zaman dediler ki su evraklarla dogum parasi vs alabilirsin.

Alti ustu 300 tl icin hem ugrasmak istemedik, hem de dedik ki ihtiyacimi da yok, devlete gereksiz yuk olmayalim. Fakat biz bu niyetle yaklasirken kurumun emziren bir anneye gereksiz cikardigi zorluklar, suriyelilerin, guneydoguda yasayan bir kisim kurtlerin suistimallerini ve devletin zam vs ile bizlere dayattigi yuklerin sonucunda yasal olan hakkimizi kullanma ihtiyaci hissettik. Biz neden kullanmayalim ki dedik.

Simdi haberlerde sut parasi diye bir sey de gordum aylik 133 tl gibi. Bunu geriye donuk alma sansimiz var mi? Dogum parasini da hala alma sansimiz var mi?

Bir de ben bir donem burslarimla geciniyord, resmi olarak issizdim. Esin issiz gorundugu icin aylik 200 tl civari da ona odeme alirsin demislerdi. Ben de issiz sayilmam, burs tercih ettigim icin ve freelance calistigim icin haksiz bir talep olurdu dusuncesiyle almamistim. Su an bu durumum devam etse geriye donuk onu da alabilir miydim mesela?

 
Zaman aşımı söz konusu ise alman zor.

Olur olmaz her argümanı bir araya getirip bu niyetle hareket edersen süt parası değil, ancak intikam almış olursun.
(Bir işten maksat ne ise hüküm de ona göredir)
  • 1adam  (27.10.17 10:22:44) 
Fasist tanimlamasindan rahatsiz olmayacak kadar devletci bir ciftiz. Devletten intikam alma dusuncesi ne haddimize ne de fitratimiza uyusur. Biz sadece verilen haklari kullananmis olmamizin gereksizligini farkedip kullanmak istedik.

Bizim icin devlet herseyin ustundedir. Allah devletimizi muzaffer etsin, daim kilsin.
  • evrenos gazi  (27.10.17 10:35:22) 
e-devletten görebiliyorsun.

ben 3 sene önceki parayı hesabıma eft yaptırmıştım
  • €xpolerer  (27.10.17 10:46:57) 
devletten zengin degilsiniz, ayrica o paralari fonlayan da yine sizsiniz. neden almadiginizi anlamadim gercekten.


  • brkylmz  (27.10.17 12:49:33) 
Zaman aşımı 5 yıldır.
Ayrıca 300 tl aile ve sosyal politikalar bakanlığından alınıyor, süt parası ise sgk’dan alınıyor.

www.sorularlasgk.com
  • kanaray  (27.10.17 13:46:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.