[]

Dsg kullanımı-uzun vadede

Merhaba arkadaşlar. Daha teslim almadım ama Skoda fabia 1.2 Style dsg bir araç aldım.
Daha önce Seat leon vardı. O da dsg idi.
Kullanımı ile alakalı önerinize ihtiyaç duydum. Benim bildiklerim;
1. Park ettikten sonra önce n ye alınır. Ardından el freni çekilir. Sonra p ye alınır.
2. Kırmızı Işıkta durduğunda vites n ye alınmamalı. Ama dur kalklarda s ya da manuel olarak kullanılmalı. Çok vites geçişine engel olmak için.
Buna neler eklenir? Ayrıca yanlışlık varsa düzeltin lütfen.

 
Yağlanmasını kesmemek için idi sanırım. Emin değilim..


  • hede hodo  (27.10.17 00:01:16) 
yanlış biliyosam bilen arkadaşlar düzeltsin ama, bildiğim kadarıyla bu kaideler tam otomatik vitesler için geçerli.

dsg yarı otomatik bi şanzıman olduğu için otomatikleştiren tesisat geçişler sırasında çalışmadığı sürece düz şanzımandan bi farkı yok diye biliyorum.

bu arada dur kalklardaki manuel kullanma mevzu yarı otomatik için de mantıklı, ama 1 numara tamamen tam otomatik için geçerli diye düşünüyorum.
  • yuto  (27.10.17 00:37:22) 
4 buçuk senedir dsg kullanıyorum, 90.000km'yi geçtim herhangi bir sıkıntı yok şanzımanda. Meşhur arıza olan 1 ve 2. viteslerde titreme olayı da yok benim aracımda.
1- düz bir yerde parkediyorsan çok da önemli değil ama en ufak eğimde bile yükün şanzımana değil el frenine binmesi için bunu yapmak lazım.
2- durduğunda n'ye almanın bir gereği yok sanırım 2012'den sonraki araçlarda. frene çok hafif basmadığın sürece kavrama ayrılıyor zaten. Devir saatinden bunu takip edebilirsin. ayağını frenden çekip gaza basmadığında araba 850-900 devir arasında ilerliyor. frene basıp durduğunda 700 devir sabit. dur kalkta bence s bile değil direkt manuel. s modunda kullanırken de gaza az basarsan hemen 2. vitese geçiyor ve tam durmadığın sürece de 2de kalıyor. bu da aslında sürekli yarım kavrama yapması demek. manuel kullanıp 2500 devir civarında vites yükseltmek 1500 devir civarında küçültmek benim yaptığım. yakıt tüketimi artıyor tabi böyle yaptıkça. :/

ekstra olarak d-r ve tam tersi geçişlerde araba tam durmadan vitesi değiştirme.
  • 10032007  (27.10.17 01:39:13) 
İlk maddeyi alışkanlık haline getirmek lazım. Bir keresinde dik yokuşta yanlışlıkla önce P'ye aldım sonrasında vites kolu kitlendi resmen, zor çıktı P'den.
Motor soğukken, bizdeki frene bassan da kavramayı ayırmıyor gitmeye çalışıyor hala ona dikkat etmek gerekiyor zaten hissediyorsun. Sıcakken kendisi bırakıyor kavramayı.
Dur kalk trafikte s yerine manual daha iyi oluyor.
Bir de çok dik yokuşlarda(1. veya 2. viteste çıktığın) biraz gaz kesince hemen 2ye atıyor, yüklenince 1e düşürüyor vs. onun yerine manualde sabit viteste tutmak daha iyi oluyor.
  • reactionic  (27.10.17 02:00:18 ~ 02:00:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.