[]

Kadınlara gebelik hakkında soru

Korunmayı bıraktıktan ne kadar süre sonra hamile kaldınız? 4 aydır hamile kalamadım. Gebelik planı öncesi jinekologa gitmiştim, ultrason görüntüsünde ve hormonlarımda sorun yoktu. Hashimoto hastasiyim, gebe kalmanın zor olabileceğini okudum. Bu ay da yine mens olursam tekrar doktora gideceğim, eşim de gitmeyi düşünüyor. Sizce normal bir süre mi? Çevremde çok yakın arkadaşım yok sorabileceğim, herkes uzakta olduğu için onlara sorup da kaygımı dillendirmek istemedim. Belki de boşa kaygılanıyorum. Bir sorun olsa (pkos, kist, yapışıklık vs) vajinal ultrasonda görünür müydü kesin?




 
Editleyemediğim için tekrar yazıyorum. Doğum kontrol hapı hiç kullanmadım.


  • curukturpkokusu  (26.10.17 22:37:14) 
Normal bir süre. Kaç yaşındasınız?


  • Lim5  (26.10.17 22:42:48 ~ 22:43:32) 
Yaşım 34, gebelik öyküsü yok.


  • curukturpkokusu  (26.10.17 22:45:25) 
ovulasyon zamanını gösteren testlerden kullanmayı denediniz mi? birkaç tanıdığım bu yolla hamile kaldı, onlar da bir süre uğraşmışlardı.

bende pkos var ama doktorum zamanında yumurtlamanda sorun görünmüyor demişti, ki şu an gebeyim. ayrıca 4 ay erken. darısı başınıza.
  • who cares wins  (26.10.17 22:52:00) 
2 ay daha deneyin. Düzenli ilişkiye girmeniz gerek. Bu arada gitmediyseniz aile hekimine gidip TSH <2.5 olduğundan emin olun ve folik asit almaya başlayın. Çocuk düşündüğünüzü söylerseniz yazar. Çocuğun sağlığı için de önemli. 2 ay sonra da gebelik yoksa direkt kadın doğuma gidin. Eşiniz de ürolojiye gitsin. 30 yaş üstü 6 ay sonra araştırmaya başlamak lazım. Diğerlerinde 12 ay bekleniyor.


  • Lim5  (26.10.17 22:52:13) 
Ovulasyon takvimini bu ay yükledim. Önceden kendi saydığım güne güveniyordum hesaplama yapıyordum ama bir de böyle deneyelim.
@lim5 tsh 2.5 altına indi, ondan sonra korunmayı bıraktım zaten. Folik asidi de 5 aydır kullanıyorum. Korunmayı bırakmadan önce tüm sağlık kontrollerimi, bağışıklık vs durumlarını kontrol ettirdim. Doktor da 6 ay hamile kalmazsan gel demişti ama tahmin edersiniz ki ülkemizde diplomasız gebelik uzmanlarının sayısı jinekologlardan fazla olduğundan beni de kaygılandırmayı başardılar.

  • curukturpkokusu  (26.10.17 23:00:18) 
evliyim, yaklaşık 8 aydır korunmuyoruz hamile kalmadım. jinekolog kontrollerimde de pkos dışında bir şey görünmemişti. eşimin gittiği doktor 12 ayı tamamlayın demiş.

yakın arkadaşım korunmayı bıraktıktan 1,5 yıl kadar sonra hamile kaldı. bir başka arkadaşım da 1,5-2 yıldır korunmuyor ve hamile kalamadı.

hamile kalmak sanıldığı kadar kolay bir şey değilmiş aslında. kaygılanmayın.
  • xvyz  (26.10.17 23:06:35) 
tekrar ben. benim demek istediğim şey takvim değil, aynı gebelik testi gibi ovulasyonu gösteren testlerden bahsediyorum.


  • who cares wins  (26.10.17 23:12:49) 
merhaba bir erkek olarak cevaplıyayım. Eşim korunmayı bıraktıktan 5 ay sonra hamile kaldı. Ovulasyonu çok iyi takip etmeniz gerek. Hamileliği boyunca tsh sorunu vardı. Doğumdan sonra normale döndü. Şimdi 3 aylık bi bebemiz var :) Allah isteyen herkese nasip etsin.

not: Ben korunmayı bıraktıktan 3 ay önce sigarayı bırakmıştım. Öncesinde sperm testi yaptırmıştım sıkıntı yoktu. Ama bence sigarayı bırakmamın etkisi çok fazla.
  • Kresto  (26.10.17 23:16:54 ~ 23:18:59) 
@who cares wins pardon, dikkatsizlik etmişim. Araştıracağım testleri. Teşekkür ederim önerdiğiniz için.

@xvyz, @hancı ve @lim5 rahatlattınız, teşekkürler. Doğuda yaşıyoruz, burda çocuk çook önemli. Buranın deyişiyle 'Çocuk getir' diyenin ağzına kürekle vuracak durumuna gelmiştim, sağolun.
  • curukturpkokusu  (26.10.17 23:17:54) 
merhaba,

öncelikle sakin olun...
35 yaşında, 15 sene araliksiz doğum kontrol hapı kullandıktan sonra, hapa rağmen düzensiz adet öyküsü olan bir hasta olmama rağmen 6 ay içinde, hic beklemediğim bir anda hamile kaldim. yıllarca bana doktorlar senin dogal yollarla gebe kalman mümkün degil, çok düşük ihtimal vb dediler... ayri ca taşıma rağmen bana da doktorum şimdi git 1 seneden önce de hamile kalamıyorum diye gelme, demişti.
ablam 35ine gelmeden tedavi olmaya başladı. tüp bebek aşılama vb. 1 ameliyat geçirdi. ama defalarca başarısız oldular...

oncelikle gebelik tamamen bünyesel bir durum. uygun biyolojik şartlar bir araya gelince gebelik oluyor.

ayrica yakın cevremde gözlemlediğim kadarıyla tedavi ister istemez ovulasyon gu n sayımı, uygun zamanda ilişkiye girme çabaları vb insanı farketmeden (ya dan bazen gayet farkına vardirarak) strese sokuyor. stres gebeliğin önündeki en büyük engel.

ben nasıl olsa 1 seneden önce ustelik dendogal yollarla hamile.kalamam diye düşündüğüm icin rahat rahat takılıyordum. supriz oldu :)

ama tedavi giren arkadaşların ve ablamin bütün ilgisi oraya yönelik. ister istemez stres oluyorlar. ve maalesef 3 kişi biliyorum yapılacak her şey yapıldı ama hamile kalamıyorlar. sanırım stres... :(
  • balik kraker  (26.10.17 23:40:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.