[]

sıfır diye satılan laptopun içinin değiştirildiğini düşünüyorum...

durumu şurada anlattım,
eksisozluk.com

şimdi servise gitti ama kimin yaptığını muhtemelen bulamayacaklar, hatta bana bile yaptın diyebilirler. olmadı artık genel müdürlüğe yazarım asus'un ama bu konuda ne yapsam acaba net bir kanıt elde edebilirim? fikri olan, hukuki boyutunu bilen var mıdır?

danke.

 
yani aslında tek ispatım aldığım hafta durumu aynen belirttim asus'a :) adamlar bir merak bile etmedi.
ki şu noktada iade almaları benim için yeterli değil, belki başkalarında yaptılar/yapacaklar, nerede yapıldığını bulabilmek istiyorum.

bakalım ne olacak
  • passion rules the game  (26.10.17 13:21:54) 
her şeyi ıspatlamak zorunda değilsiniz. en azından kalemle yapılan tik işaretinin sizin tarafınızdan yapılıp yapılmadığı ile ilgili bir kanıt sunma zorunluluğunuz yok. durumu özetleyen bir dilekçeyle tüketici hakem heyetine başvurunuz. adamlara yazdığınız mailin ekran görüntüsü çok güzel bir kanıt aslında. onun çıktısını da alın, ek olarak sunun.


  • jamiro  (26.10.17 13:43:58) 
işte şimdi servise yolladım, durum tespiti yapın ama sakın tamir etmeyin, parça değiştirmeyin ve müdahale etmeyin diye. oradan gelen rapora göre bir yol belirleyeceğim. dediğim gibi derdim aslında iade almak değil, bariz kandırılmış olmak ve bilmem kaç ay sorunlu laptopla uğraşmak. en son artık camdan atacaktım da tanıdık benzer bir olay yaşayınca uyandım.

üstüne kimse de sorumluluk almıyor, herkes bilmiyoruz modunda. oradan oraya geçerken biri açıp kurcalamış, o bariz ama üstünü örtüyor her kim yaptıysa.

inatla da buna devam ederlerse hakem heyetine değil de doğrudan mahkemeye taşımayı düşünüyorum. ki zaten sınır il tüketici hakem heyetini de geçiyor.
  • passion rules the game  (26.10.17 13:48:10 ~ 13:52:49) 
Her hangi bir ön yargı olmasın diye marka, isim falan vermeyeceğim. çeşitli elektronik eşya satış mağazalarından alınan ürünler (bu işi meslek haline getirenlerce) bazı tanımış online alışveriş sitelerine satıldığına dair yazı okumuştum.


  • 1adam  (26.10.17 14:04:17) 
en başta öyle düşündüm ama bu resmi olarak ithal edilmiş. önce penta'ya, oradan da satıcıya gitmiş. satıcı da birçok markanın satıcısı, böyle bir işe gireceğini pek düşünmüyorum ama aynı zamanda doa ürün de satıyor.
kutunun dışındaki stickerı da ben açtım, yalan yok. ama o da çok kolay şekilde imite edilebilir. benim kafamı kurcalayan hangi noktada böyle bir şey yapıldığı.

aslında asus rezaleti diye başlık açardım ama bunu henüz kimin yaptığını net bilmiyorum. bulsam bir...
  • passion rules the game  (26.10.17 14:25:27 ~ 14:29:17) 
bir yol gösterecek hukukçu yok mudur :/


  • passion rules the game  (26.10.17 18:09:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.