[]

Fotoğraf karmaşasından nasıl kurtulunur?

Harddisk, başka harddisk, laptop, icloud, google photos vs. Her yerde kimi farklı farklı, kimi aynı fotoğraflar var. O kadar çok var ki, bir araya getirmeden önce mükerrer olanları sileyim diyorum, daha önce silip silmemiş miydim diye unutuyorum.

Ya da tek tek seçerek tek bir klasöre atıyorum. Sonra örneğin harddiskten aldığım bir fotoğrafı iclouddan da alırken ya sanki bu fotoğrafı almıştım, yok yok almamıştım diye ikilemde kalıyorum. silsem kayıp, silmesem fazlalık olacak belki ama bilemiyorum.

200 gb'a yakın fotoğraf var böyle. nasıl kurtulacağım bu karmaşadan bilmiyorum. şu an hepsini tek bir harddiske aldım. tasnif etmem lazım işte adam gibi.

Yok mu kurtarıcı bir yazılım?

 
bir ver kaybı ve kurtarma sonucu elimde böyle bölük pörçük yığınlar oluşmuştu Duplicate Cleaner Pro isimli yazılımla halletmiştim. torrentten cracklisini indirmiştim ama para vermiş olsaydım kesinlikle parasını hakederdi (:

arayüzü karışık gelebilir epey gelişmiş seçenekleri var. dikkatli kullanın.
  • Ufuk  (26.10.17 05:25:21) 
Visipics'le 3 hafta önce bilgisayarımdakileri temizledim. Ama manuel olarak yaptım çünkü bazen sadece renk açısından benzer olanlarında aynı diye sunuyor ya da aynı mekanda aynı insanla 3 selfie varsa "bunlar aynı sil" diyor. Fotoğraflara bağım olduğundan tek tek yaptım ben arada yanlış bir şeyler de gitmesin diye


  • dedi ayca  (26.10.17 06:49:02) 
Linkteki programla basit şekilde yapabilirsin. Resimlerini tek klasörde topladıysan o klasör içindeki bire bir aynı dosyaları sana listeliyor. Her türlü dosya için kullanılabiliyor. Denedim iyi çalışıyor.

www.joerg-rosenthal.com
  • Son Müzakereci  (26.10.17 10:37:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.