[]

Kelimeleri bildiğim halde cümleyi anlayamıyorum. (İngilizce)

Bu çok oluyo bana. Mesela cümledeki tüm kelimeleri biliyorum ama cümlenin genel olarak anlamını çıkartamıyorum. Neden oluyor bu, ne yapmak lazım? Size de oluyor mu?




 
olmuyor. zamanlara ve bağlaçlara çalışabilirsin. en önemlisi de pratik yapmak.


  • diffarentiationation  (26.10.17 01:10:17) 
Bu dili bilmedigini gosteriyor. Muhtemelen bir tik ustunu de yasayacaksin, bu cumleyi anladigini sanmak ama o cumlenin bambaska bir anlama gelmesi.

Zamanla dogru ogrenme ile bu zamanlara bakinca guler gecersin.
  • kurnaz  (26.10.17 01:16:12) 
bir dili yeni öğrenirken olabilir bunlar. gramer çalışmanız gerekiyor.

okuduklarınız karmaşık geliyorsa, bir yöntem önereyim: clause'ları bulun yerine x, y falan koyun ya da oradaki alakalı sözcüğü seçin, kalabalığı kaldırın, cümleye bir de öyle bakın.

örnek:

"During the whole of a dull, dark, and soundless day in the autumn of the year, when the clouds hung oppressively low in the heavens, I had been passing alone, on horseback, through a singularly dreary tract of country; and at length found myself, as the shades of the evening drew on, within view of the melancholy House of Usher." (edgar allan poe, the fall of the house of usher)

"During the whole day, when x (when blah blah), I had been passing through a tract by myself; and found myself, as y (blah blah), within the view of House A."

yani "I had been passing through the country when I found myself at the House of Usher." cümle aslında bu. aradaki her şey niteleyici, dolaylı tümleç vs.

Bunu daha girift cümlelerde de yapabilirsiniz.

"What we can now conjecture about the way in which sexual relations will be ordered after the impending overthrow of capitalist production is mainly of a negative character, limited for the most part to what will disappear." (engels, the origion of family, private property and state)

What we can conjecture about y is z. bu cümle aslında bu kadar.

y, 1. kısım: the way in which sexual relations will be ordered --> how sexual relations will be ordered
y, 2. kısım: after the impending throw of capitalist production
z: is negative in character, limited for the most part veya [limited mostly to] [what will disappear].

açıklayıcı mı oldu daha mı kafa karıştırdı bilmiyorum ama siz kendi örneklerinizi verirseniz demek istediğimi belki daha iyi anlatabilirim. sonuçta parçalara bölmekten bahsediyorum ama o zaman da, parçaları tanıyacak kadar bilgi sahibi olmanız lazım. bir de, bir sürü "to" var mesela. gördüğünüz hangisi, tanıyabilmeniz lazım.

bunu anladıktan sonra x kendi içerisinde nedir, y nedir diye bakabilirsiniz.
  • godoşu beklerken  (26.10.17 01:48:49 ~ 01:52:16) 
kelimelerin cesitli formlarda birlesiminden cikan anlami inceleyen seye gramer deniyor iste, gramerin eksik.


  • robokot  (26.10.17 02:51:00) 
en amiyane tabirle kalıpları bilmek gerek. bunlar da metin okumakla falan olacak işler.


  • bohr atom modeli  (26.10.17 06:06:19) 
gramer ya resulullah


  • der meister  (26.10.17 06:12:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.