[]

Almanya'da nerelerde döner bulunur? Berlin de döner yemek?

Ljubljana'dan Berlin e geçip Türkiye'ye döneceğim.. daha önce hiç Almanya'ya gitmedim. Türk yemeklerini özellikle döner yemeği özledim. Bizdeki gibi güzel döner yencek yerler var mı? berlin veya yakın yerler..

Türklerin yaşadığı yerlerde belki vadır ama Türkler berlin de çok var mı, bana başka bi yer gibi geldi...Et ve güzel tavuk döner farketmez..pilav üstü olursa çok iyi olur.


 
foursquare indirin, doner restaurantlarini puana gore dizin.

mustafa's gemuse'ye ugrayacaksiniz kesinlikle zaten.
  • lanc  (25.10.17 21:43:24) 
berlin dönerin baskenti zaten. elini sallasan dönerci.


  • kurnaz  (25.10.17 21:45:29) 
berlin'de kottbusser tor'un orada, biraz arada kalmış doyum isimli restoranda işkembe ya da mercimek, üstüne de döner iyi gider. hasır da fena değil tabii ama ben doyum'u seviyorum. daha bi türkiye'deki tipik dönerci havası var. bir de şehrin birkaç yerinde imren isimli lokanta var, sulu yemek falan yiyebilirsin ama döneri bi tuhaf, kesim şekliyle de alakalı olsa gerek. tavuk döner içinse schöneberg, hauptstrasse'de rüyam var, iyi yapıyor adamlar. biraz kalabalık olabiliyor gerçi.


  • soso  (25.10.17 21:47:17) 
Almanyada döner en yaygın sokak yemeği, her yerde bulursun. Ama, Türk dönerini özlediysen Almanyada keyif almazsın çünkü çok farklı bir yemek. Almanya'daki döneri almanlara özgü bir fast food diye düşünüp yersen beğenirsin, bildiğimiz döner diye yersen beğenmezsin.


  • Haldamir  (25.10.17 22:02:59) 
"Türklerin yaşadığı yerlerde belki vadır ama Türkler berlin de çok var mı"

:D troll sorusu değil değil mi ?

köşe başı dönerci zaten +1. Ayrıca Almanya döneri > Türkiye Döneri pişman olmayacaksın.
  • AlsterWasser  (25.10.17 22:12:05) 
her yerde bulunur rahat olun. zaten almanlar dönerin türk yemeği değil alman yemeği olduğunu iddia ederler. iyisini bulmak biraz zor olabiliyor ama. bazıları çok yağlı tuzlu oluyor, yenmiyor.


  • fayfim  (25.10.17 22:12:34) 
1 defa gittim onda da 2-3 farklı yer deneyebildik sadece ama kreuzberg'de bir dükkanda yediğim döneri türkiye'de herhangi bir yerde yemedim. almanya döneri > türkiye döneri +1

berlin'de türk var mı sorusu da komik olmuş gerçekten.
  • nrmnm  (25.10.17 22:21:37 ~ 22:22:18) 
sunu paylasmayi boynumun borcu bilirim. "er ist wieder da" filminden.

www.youtube.com
  • kurnaz  (25.10.17 22:26:25 ~ 22:26:48) 
alman döneri daha iyi diyenler adam gibi döner yememiştir kusura bakmasın.
almanyada 7-8 farklı yerde döner yedim tr deki ortalama bi dönerci kadar bile iyi değildi. Döner konusunda kendimi uzman sayıyorum. istanbuldaki tüm ünlü dönercilerde yedim. döner özel ilgi alanım:)

  • rentts  (25.10.17 22:29:35) 
U8 ile schönleindea in. Lafiammaya gidip spetzi (şipetzi) istiyorum de, doyar, memnun kalırsın. Sosları falan güzel, farklı ama bizim gibi döner yapmayı beceremiyorlar. Etin tadından çok bi şey umma, sıradan bi döner trde.


  • skayas  (25.10.17 22:34:11) 
almanya'da 10.000 üstü nüfusu olan neredeyse her kasabada dönerci bulabilirsin. ha sever misin bilemem.

türkiye'de döneri istanbul'un kıymalı döneri sananlar için almanya'daki döner müthiş olabilir ancak bu ifade oldukça zorlama bir cahillik örneği olur sadece. odun ateşinde yaprak dönerin tadını bulamayacaksınız.

ha bir de almanya'daki türkler bile dönerin berlin'de icat edildiğini sanıyor genelde. almanya'da ilk kez yapılan şey dönerin yanına almanların çok sevdiği sebzelerin ve sos eklenmesidir.

döner alırken kesinlikle sos eklet, çünkü sos olmadan yediğin döner bir şeye benzemeyecektir.

bir de döner alacaksan "yufka" veya "dürüm" dersen iyi olur. yoksa ekmek arası döner verirler.

eyyor the end.
  • burya  (25.10.17 22:37:34) 
kreuzberg'de antep sofrası.


  • japon askeri  (26.10.17 00:01:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.