[]

askere gitsem mi?

29 yaşındayım. işten güçten askere gitmedim. biraz da gitmek istemedim. evim, arabam olsun sonra gidip gelirim dedim. oldu çok şükür. bir yandan da bedelli bekledim ama çıkacağına dair ümidim kalmadı. askere gitmeden önce evlilik girişiminde bulundum ama sonuç vermedi. gitmeden önce bir söz yaparız dönüşte de düğün falan. ama kısmet olmadı.

tüm arkadaşlarım ya işten dolayı farklı şehire gitti yada evlendi. yalnız kaldım. çok fena sıkılmaya başladım. askerlik de tedirgin ediyor beni. çok çabuk sıkılıyorum. gidip 1 sene ne yapacağımı düşünününce triplere giriyorum. ne yapayım? illa ki bir gün gidip geleceğim zaten. bir an önce gidip geleyim mi? ne tavsiye edersiniz?


 
Abi neredeyse 2018 yılında uzun dönem askerlik yapmak akıl işi değil. Açık öğretim bitir iki yıllık. Hiç değilse kısa dönem yap. Evin araban varken canın sıkılıyorsa askerde kafayı yersin.

Edit: İki yıllık yazdım. Lisans olması gerekiyor. 4 yıl yani.
  • dissendium  (25.10.17 20:47:10 ~ 20:56:06) 
kısa ya da uzun kesinlikle askere gitme . askerlik sırasında cumartesi ve pazar günlerini batumda geçirmiş gece klüplerinin müdavimi olmuş birisi olarak söylüyorum . askerlik maddi manevi çok şey alıp götürüyor insandan .


  • uzman pratisyen  (25.10.17 20:49:55) 
Uzun donem gitmeni tavsiye etmem. 2 yillik bitirince de ksa donem olmuyor yanlis anlamadiysam.dissendium oyle dedi. 4 yillik bitirmen gerek. Ama bu sekilde gitme. Canin sıkıliyorsa zaten asla gitme.


  • ykyt  (25.10.17 20:51:21) 
bu yaşta uzun dönem pis koyar.

ama daha yapcak bir şeyin yok, git.
  • heves mi sandin  (25.10.17 21:24:44) 
Kısa gitmeye bak ama yap kurtul


  • all girls dream  (25.10.17 21:36:47) 
git git iyi gelir.


  • alkolsuz icecek  (25.10.17 21:37:14) 
uzun dönem gideceksen sıkıntı. olay sadece süre değil. uzun dönem ile kısa dönem arasında müthiş bir muamele farkı vardı benim yaptığım dönemde (2007-2008). Komutanlar uzun dönem adamları dövüyorlardı, her türlü eziyeti çekiyordu çocuklar. Ayrıca uzun dönemler terör bölgesi, arazi taraması vs gibi hayati riski olan yerlere gönderilirken kısa dönem askerler tehlikeli karakollara gönderilmiyorlardı bizim şehirde (elazığ).

bu arada benim dönemimde 2 yıllık okul bitirenler uzun dönem yapıyordu. kısa için en az 4 yıl bitirmen lazım. muhtemelen sistem hala aynıdır.
  • perkele  (25.10.17 23:22:24) 
şimdi gitmezsen yarın öbür gün evlilik, iş, aile durumları vs bağımlılıkların olacak, işte o zaman zorunlu olarak askere gitmek zorunda kaldığında daha önce serbestken gitmediğin için çok pişman olacaksın.


  • mikro patlama  (25.10.17 23:50:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.