[]

İlamsız takiplere itiraz dilekçesi

45 gün çalışmış olduğum sözde eğitim kurumu bana 16bin liralık icra dosyası açmış.
Bahane olarak sözleşmeyi ileri sunduklarını düşünüyorum. 1 hafta içinde itiraz dilekçesi yazmam gerekiyormuş.
Para koparmaya çalıştıkları için benim gibi 5 öğretmene daha aynı dava açılmış. Vereceğiniz cevaba göre onlara da yardımcı olmaya çalışacağım.
Usulüne uygun, düzgün bir dilekçe nasıl yazılır bu konuda? Yardımcı olursanız sevinirim.

 
çok bir özelliği olması gerekmiyor itirazın. "alacaklı olduğunu iddia eden tarafa bu şekilde bir borcum bulunmamaktadır. bu nedenle söz konusu borca tüm ferileriyle birlikte itiraz ediyorum" şeklinde bir dilekçe yeterli olur.


bir de borcun dayanağı kısmında ne yazıyor?
  • aleyhe hususlari kabul etmiyoruz  (25.10.17 18:36:57 ~ 18:40:23) 
şu şablonlardan istediğinizi kullanın.

www.google.com.tr
  • babilbaligi  (25.10.17 18:45:56) 
@aleyhe hususlari kabul etmiyoruz, tebligata ulaşamıyorum atandığım için farklı şehirdeyim. Dayanak kısmını bilmiyorum yani, e devletten gördüğüm kadarını biliyorum.
Dilekçe sistem üzerinden mi yollanıyor, yoksa posta ile mi? Ben Van'dayım dava Kayseri'den açıldı. Tebligat süresinde sıkıntı yaratır mı bu?

  • landho  (25.10.17 18:47:10) 
@babilbaligi, içeriklerinde bana uymayan durumlar var çoğunun. Sorumu bu yüzden sordum zaten.


  • landho  (25.10.17 18:47:58) 
öncelikle size resmi olarak tebliğ edilmesi gerekli. ama bu ikametgahınızın olduğu yere yapılır yani ikametgahınız başka bir yerdeyse ve oraya tebligat yapıldıysa o zaman süre anlamında sıkıntı yaşayabilirsiniz. sözleşmede verdiğiniz adresi ve ikametgahınızın göründüğü adresi baz alarak düşünün.

siz yine de zaman kaybetmeden itiraz etmek istiyorsanız, bulunduğunuz yerdeki icra müdürlüklerine gidip nöbetçi icra müdürülüğü aracılığıyla itirazınızı yollayın.

başlığına "kayseri x icra müdürlüğüne
gönderilmek üzere
van nöbetçi icra müdürlüğüne"

diye yazın. içeriği dediğim kadar yapmanız yeterli, itirazın iptali davası açılırsa o durumda detaylı açıklama yaparsınız.
  • aleyhe hususlari kabul etmiyoruz  (25.10.17 19:02:43 ~ 19:03:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.