[]

vfs global schengen vizesi başvuru?

18 kasım'da hollandaya biletimiz var. evrak hazırlıyorum şu anda. şirketten gerekli evrakları aldım ama eşim çalışmıyor. ona sponsor gibi bişey olacağım. bi dilekçe yazsam yeterli olur mu? onun için hangi evrakları çıkartmak lazım? (banka hesap dökümü, otel ve uçak rezervasyon, vize başvuru formu, fotoğraf ve seyahat sağlık sigortası dışında evrak gerekiyor mu eşim için?)

bir de ben şirketten izin alamadığım için evraklarımızı eşim götürecek. onun için de bir vekaletname dilekçesi yazmak yeterli midir? bi sıkıntı çıkarırlar mı?

son olarak da; pazartesi'ye randevu alabildim. 18 kasım'a kadar çıkar mı vize?

 
kendiniz için aldığınız tüm evraklardan birer tane de eşiniz için gerekecek. sponsorluk için dediğiniz gibi bir dilekçe yazmanız gerekiyor, evraklar da o dilekçeyi desteklemiş olacak. son bilmemkaç yıl içinde parmak izi vermediyseniz şahsen gitmeniz gerekiyor. sistemde parmak iziniz varsa şöyle: www.vfsglobal.com bir vekaletname doldurabilirsiniz.

evrakları eksiksiz verin ki başvuru geri dönmesin. onun dışında 2 haftadan fazla süre var, yetişir muhtemelen.
  • nrmnm  (25.10.17 17:18:07 ~ 17:22:46) 
vfs'den hollanda için daha dün teslim aldım pasaportumu. geçen hafta pzt başvurmuştum. 8 günde çıktı yani.

sponsor olacaksan sponsorluk yazısıyla birlikte gelirini gösteren belgelerin (sgk hizmet dökümü, maaş bordrosu, şirket yazısı, hesap özeti vs.) fotokopisini çıkar. sen gelir için ne gösteriyorsan eşin de aynılarını göstersin.

başvuru şahsen yapılmayacaksa vekalet kesin gerekiyor ama onunla ilgili prosedür nedir bilmiyorum. arayıp sorabilirsin. yavaş da olsa çalışıyor call center'ları.
  • sir gawain  (25.10.17 17:34:24 ~ 17:42:50) 
biz de bugün vfs başvurduk fransa için. ben eşime sponsor oldum. çalışan evrakları hepsinden bir nüsha da eşimin evraklarına ekledik. sadece iş verenin bana yazdığı yazıyı eklemedik ayrıca bir de sponsorluk dilekçesi yazdım. eşimin de kendi banka hesabını ekledil. yani siizn evrakların aynısı olacak sadece iş veren mektubu olmayacak sponsorluk dilekçesi ve eşiniizn banka hesabı ds eklenecek.

sizin bizzat gitmeniz lazım sanırım çünkü parmak izi alıyorlar. bir de altunizade ofisi bomboş, 15 fk da bitti işimiz
  • habula  (25.10.17 19:18:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.