[]

ev arkadaşı- sigara

öncelikle şunu belirteyim; ev arkadaşımla yakın arkadaşız.

birkaç ay önceye kadar ben de sigara içiyordum. evde de içiyorduk. birakinca sigaranın leş gibi koktugunu fark ettim. ev arkadaşım halen içmeye devam ediyor salonda. ben de içerken salonun kapisini kapalı tutar mısın dedim. kapatıyor.

ama birkaç gündür evde değildi. bugün gelmiş ve sigara içmiş. bu aralıkta ne kadar kötü koktuğunu daha da fark ettim. üstelik winston light iciyor.

boyle konularda çok normal bir ricada bulunurken bile çok geriliyorum. şimdi evde sigara icmemesini ya da odasında içmesini falan nasıl söyleyebilirim? ya da sizce bu konuya nasıl bir çözüm bulunabilir? pencere kenarında icse mesela yine böyle kokar mi?

 
biliyom böyle şeyleri söylemek kolay olmuyo, şimdi ben ne desem sen yine çekineceksin ama şunu bil: ev arkadaşından yalnızca odasında sigara içmesini talep etmek çok ama çok normal bi şey. hayvan evladı değilse anlayışla karşılayacaktır, öyleyse zaten başka ev arkadaşı bulmaya bak.

ben de sigara içiyorum ama aynı ortamı paylaştığım insanları bu kokuya ve zehire (zehre mi ya da) maruz bırakamam. bu çok temel bir görgü kuralıdır. herkes içerken fosur fosur götürürsün tamam ama sen bırakmışsın bak. hiçbi şey değilse, "ben bıraktım, sen içince canım çekiyo, gözümün önünde içme amk" diyebilirsin.

güzelce izah et durumu. insansa anlar zaten. değilse gerisini sonra düşün. asla sigara içme falan demiyosun sonuçta. sigara içmek dediğin 8-10 dakika süren bi iş. banyoda, mutfakta, ortak alanda içmeyiversin. onu yapacak iradesi, saygısı yoksa da şutla gitsin. yine yakın arkadaş olun ama ev arkadaşı olmayın.

pencere kenarında içse o kadar kokmaz ama rüzgara bağlı olarak yine evi kokutma ihtimali var. balkon varsa balkona çıksın dicem ama önümüz kış, o da zor olur.
  • der meister  (25.10.17 17:04:02) 
balkonda bile içse kokar. içen kişiler anlamıyor ama içmeyen için tam bir eziyet bu durum. bizim alt komşu evinde içiyor, bu soğuk havada cam kapı çok açık değilken bile geliyor bize de.

arkadaşın anlayışlıysa, çok da ağır içici değilse rica edince dikkat edebilir ama tiryaki insanlar için çok da kolay olmayan bir durum. en başta da durum bu şekilde olduğu için sonradan değiştirmek zor.
  • nrmnm  (25.10.17 17:05:07) 
arkadaşım ben bıraktığımdan beri daha az içiyor zaten. evde şu an günde maksimum dört tane falan iciyordur. bir yandan neden buna katlanayim diye düşünüyorum, gereksiz nezakette bulunuyorum; diğer yandan zaten bir iki sigara bırak icsin diyorum.

ay içime dert oldu :(
  • yuvarlanantencereninkapagi  (25.10.17 17:15:40) 
Cok benzer durumlar yasamisiz anliyorum o yuzden ama gozunu karartip bi anda soyle lutfen cunku bu yaptigin gereksiz hassasiyet hicbir arkadas bu yuzden kirilmaz gucenmez olan sana olur bosuna canini sikarsin kafanda nasil soyleyecegini kurup dusunup.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (25.10.17 17:18:05) 
yahu, maksimum dört tane içiyorsa onu da odasında içiversin. 4-5 dakika sürer bir tanesini içmesi. onun odasında içmesi sıkıntı olmamalı ama odası yerine salonda vs. içmesi senin için sıkıntı belli ki. söyle odasında içsin.


  • rahip janick  (25.10.17 17:19:38) 
muhtemelen odam kokuyor falan diyecek ama böyle de salon kokuyor dimi :(


  • yuvarlanantencereninkapagi  (25.10.17 17:21:52) 
Mutfak var balkon var pencereden uzanip icmek gibi alternatifler var kendi odasi disinda?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (25.10.17 17:23:52) 
abi içmeyecek o zaman? odam kokuyor nedir. adamın kendisi kokuyor.


  • rahip janick  (25.10.17 17:24:13) 
yaa iyi olmus size yıllarca insanları pasif icici yaptınız birazda siz pasif icici olun belki yıllarca insanlara neler cektırdıgınızı anlarsınız.


  • sizofren06  (25.10.17 17:30:16) 
Bir önceki ev arkadaşımla birbirimizi boğazlayacaktık tam da bu mevzu yüzünden.

Ben de aşırı rahatsız oluyorum ve şu anki ev arkadaşıma kirayı bile sormadan sigara içip içmediğini sormuştum. Sigara içiyor, yalnızca mutfakta aspiratörün altında içiyor ve çok nadir odama kadar geliyor.

Pencere kenarında içse dışarıya gitmeyip içeriyi doldurma ihtimali de var, balkon falan olsa neyse de pencere kenarı da sıkıntı. Kendi odasında içsin çok meraklıysa.
  • chicha  (25.10.17 17:38:13) 
maksimum 4 tane içiyorsa bir şey değilmiş. vesile ol bari o da bıraksın mutlu mesut yaşayın.

azılı bir sigara düşmanı olarak söylüyorum; odanda iç demek yakın arkadaş için söylemeye çekinilecek bir şey asla değil ama zorunlu da tutamazsın. adam uyuduğu yerde içmek istemeyebilir -içmesin de hatta- ve eve çıkarken de ortak alanda sigara içebileceği biri ile çıkmış ki sıkıntı yaşamasın. en başta dediğim gibi ona da bıraktır, güzel güzel geçinip gidin.
  • nrmnm  (25.10.17 17:39:14) 
bu arada kendisinin bu konuda keskin bir tavrı yok, gerçi ne diyeceğini de kestiremiyorum.

sadece ben söylemeye çekiniyorum o kadar.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (25.10.17 19:09:27) 
valla ben biraz farklı düşünüyorum bu konuda. sigara sözkonusu olduğu için fazla duyar kasılmış gibi geldi.

yani başından beri sen içmiyor olsaydın o içiyor olsaydı bu zaten eve taşınırken konuşulurdu ve kokudan rahatsız olduğunu söylerdin, “ortak alanlarda içilmez” diye kural koyardınız. ya da şu an senin şikayetin “o yanımda içince benim de canım istiyor” olsaydı, arkadaşın yakın bir arkadaş olduğu için senin hatırına bunu da kabul edilebilirdi. ama diğer türlü, yani “kokusu rahatsız ediyor” bahanesi biraz şey gibi.

ben de bikaç senedir içiyordum, artık ayda yılda bir canım çekerse içmeye başladım çünkü senin gibi ben de kokusundan acayip rahatsız olduğumu fark ettim.. ama ev arkadaşıma ve gelen giden arkadaşlarıma içmeyin demiyorum. çünkü şöyle düşün. ev arkadaşınla aynı eve çıkarken dediniz ki, salonda sigara içilecek. şimdi sen diyorsun ki, artık içilmesin çünkü kokuyor. yani tabi incelik gösterip tamam diyebilir, ama odasında içmek istememekte sonuna kadar haklı çünkü sigara içilen yerde uyumak çok rahatsız edici. ayrıca sigara “gidip içilen” bir şey değil ki, yani dur bi sigara içeyim geleyim demiyorsun. otururken, film izlerken, muhabbet ederken yakıyorsun bir tane.

düşün ki eve girerken “eve istediğimiz arkadaşı getirebiliyoruz” dediniz, başlarda ikiniz de arkadaşlarınızı çağırıyordunuz. sonra sen arkadaşlarınla bozuştun kimse gelmemeye başladı. ama o hala birilerini çağırıyor. ve sen artık yalnız kalmak istiyorsun. ona “artık arkadaşlarını getirmeni istemiyorum” der miydin? denmez. bence sigara konusuyla aynı şey.

elbette ki gidip bir sor bence, ama istemezse de bunun hiç sorun olmayacağını falan söyle.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (25.10.17 19:14:04) 
sayı önemsiz. abimle aynı odada kalıyorum. sigara olayına dikkat ediyor. temiz bakımlı biri.ama arkadaşım insanın içi kokuyor içi. her nefes verişinde sigara kokusu çıkıyor ağzından. siniyor amk şeyinin kokusu her yere. umarım orta yolu bulursunuz.


  • hemsta  (25.10.17 20:54:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.