[]

Aselsan hissesine yatırım

borsadan çok anlamam da şöyle 2-3 yıl hiç dokunmayacağım param var 100 bin lira kadar.

Bu hisseden istediğim zaman 100 bin liralık alabilir miyim? 31,44 değerinde şuan. Yani bu hisse senedinin fiyatı 31 lira mı demek? mesela 100 bin liraya 3200 kağıt alınabiliyor. 2 lira artarsa hisseler 6 bin lira kazanıcam mı demek?

"Hiç bilmiyorsan girme" sözüyle çok karşılaştım da bu sözü söylemeden bu temel şeyleri öğretin bana he?

 
satarken de öyle o zaman? yani hisse değerlendi satayım desem, alan olmasa bir şeye yaramaz ya da düşük fiyattan satmam gerekecek.


  • Dimi  (25.10.17 14:55:36) 
Yatırım hesabın var mı? İstediğin zaman talimat verirsin, borsa açıldığında işleme konur, talebin bir kısmı karşılanabilir, hepsi karşılanabilir, hiçbiri karşılanmayabilir. Fiyat artırır ya da aynı fiyattan tekrar alım yaparsın.


  • harvey  (25.10.17 15:03:28) 
aselsan hissesi hacim olan ve sürekli alıcı satacagım bir hisse , sen 100000 tl ile 1 kademe dahi oynatamazsın ..

teorik olarak evet alıcının satıcının olması gerekir alıcı yoksa satarken fiyat düşer ama mevcut durumlarda aselsan en fazla hacme sahip 5 hisseden biri son 1 yıldır.. bu konuda endişe etmene gerek yok ..


esas endişe edeceğin nokta olaylara kazanc olarak bakma ..

aselsanın fiyatı 2 tl den 31 tl ye çıktı sen şimdi 31 tl den aldıktan sonra 20 tl ye düşşe ne yapacaksın ? hesabında -35000 tl zarar göreceksin .. buna dayanabilecek misin ? kaç ay dayanabileceksin ?

tekrar 31 tl ye gelmesi için kaç yıl bekleyebilirsin ? bu soruya cevabın 10 yıl ve üstü ise ardına bakmadan al bekle ..

yok ben para lazım olunca satacam diyosan hisse alma güzel kardeşim .. o hisse fiyatı senin paraya ihtiyaç duydugun zaman %30 düşmüş olur ..


hadi söz dinlemedin ve aldın .. ne zaman satacaksın ? hedef fiyatın 2 tl üstü mü ?

eğer bu soruya cevabın yoksa gene alma ..
  • kennym  (25.10.17 15:06:50) 
boşver aselsan'ı.. petkim'den al..


  • silah taciri  (25.10.17 15:06:59) 
Yatirim fonlari diyip kaciyorum


  • dedim dedim de kime dedim  (25.10.17 15:10:22) 
@kennym

amacım 2-3 yıllık sürede kenarda bekleyen para değer kaybetmesin sadece. ve evet 2-3 yıl sonra büyük ihtimal ev vs satın alma durumuna girebilirim, o dönemde parayı kullanmak isteyeceğim.

internet bankacılığı üzerinden yatırım hesabı açtım. bu paradan bahsettiğim süre boyunca bi katkı beklemiyorum hayatıma. sadece kenarda durup değer kaybetmesi sinir bozucu olmaya başladı.
  • Dimi  (25.10.17 15:13:46) 
öncelikle 100 bin lirayla hemen girme. 6 ay ya da 1 yıl öğrenme süreci olsun bence. ama en az 6 ay. psikolojik yanı da önemli. kar iştahını kabartmasın. zararı kötü olur. çünkü düşerse ne yapacağını bilemeyebilirsin. ali perşembe'nin teknik analiz mi hadi canım sen de kitabı var. internette bulmuştum ben. o kitabı okumadan borsaya girme. stop loss'u falanda öğren.

dikkat etmen gerekenler

1- ali perşembe'nin teknik analiz kitabını oku
2- stop loss yapmayacaksan girme
3- en az 6 aydan önce ciddi bir para yatırma.

bu içinden en az birini yapmazsan borsaya girme.
  • black mamba  (25.10.17 15:14:12) 
eğer amacın al unutsa biraz daha esnek oluyorsun ama 6 aydan önce bence yine de o kadar parayı yatırma. çünkü ne olacağını bilmiyorsun. hiç kar etmemek zarar etmekten iyidir. bir de eğer faize vs. bulaşmak istemezsen katilim endeksi var. faize vs. bulaşmayan şirketler. ben bunun dışına çıkmıyorum.

www.katilimendeksi.org
  • black mamba  (25.10.17 15:16:26) 
Genellemeye vurursak bu işin %80'i psikolojik, %20'si teknik diyebiliriz. Mesela Warren Buffet için dünyanın en korkak adamlarından birisi deniyor. Çünkü bu abimiz, hep ağır toplara yatırım yapıyor (banka hisseleri gibi).
Ekranda -20000, -35000'leri gördüğünüzde paniklemeyecekseniz hisse alabilirsiniz. Siz olasılıklara yatırım yapıyorsunuz. Bolca kitap okuyun, ülkede finan okur yazarlığı yerlerde. Forumlarda millet yel değirmenlerine savaş açmış "spek, spek" diye ağlıyor hisse düşünce. Aslında kendi de spekülatör haberi yok :)
Hülasa, illa direkt dalacağım diyorsanız, kademeli alımlar yapın.
  • De facto  (25.10.17 16:35:01) 
finance.google.com

surdan grafigine bakarsın. al ferah ferah unut genel olarak.
  • bryan fury  (25.10.17 22:18:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.