[]

hukuk bürosu açmak mi işçi avukat olmak mi banka avukatliği mi?

yeni mezun, stajınin son dönemlerinde bir stajyer avukat olarak merak ettiğim durumdur. iscı avukat olarak büyük bürolarda çalışmak veya banka avukatlığı yapmak nasıldır? maaş ve çalışma saatleri tatmin eder mi? yoksa sömürülmek yerine büro açmak en iyisi midir ?




 
valla biraz calisilacak
sonra ac ofisi
cin olmadan adam carpilmaz.
  • kingcyrax  (25.10.17 14:40:34) 
Ben bir stajyer avukat olarak soyle dusunuyorum: Kendimi 10 yil sonra isci avukat olarak hayal ediyor muyum? Hayir. İlla kendi buromu acip bastaki zorluklari yasayacagim. Bunu ne kadar erken yasarsam o kadar iyi. Cmk, adli yardim, uzlastirma vs. Bir sekilde ac kalmazsin. Aileden destek goruyorsan, sermaye varsa buroyu ac bence.


  • signore  (25.10.17 14:42:15) 
Kingcyrax, neden bir süre çalışılmalı dusuncesindesiniz? Müvekkil kazanmak için mi? Piyasa zaten kurtlar sofrası değil mi? Hangi patron avukat müvekkil kaptırır ki?


  • fatminka  (25.10.17 14:47:58) 
Signore, çevre yapmak, vergi ve iş alamama durumlarina ne diyorsunuz? Bu riskler her zaman var elbette ama piyasa tamamen eskiler ve çevresi olan aileden zenginler tarafindan kapılmış durumda. Işın ucunda büroyu kapatmak da var.


  • fatminka  (25.10.17 14:51:29) 
1. İs oyle ya da boyle bir sekilde geliyor, onu tutmak onemli olan. İsi iyi yapinca cevre olusur zaten.

2. İlk 3 yil gelir vergisi muafiyeti var.

Baslangicta gider ortagi olup masraflari en dusukte tutmak mantikli. Risk her zaman var elbette, ama -klişe alert- risk almadan da kazanilmiyor. Buroyu kapatmak da dunyanin sonu degil, tuccarlar gibi borcla batmiyoruz sonucta, diger secenekler her zaman masada olacak. En azindan denenmis olur.
  • signore  (25.10.17 15:18:18) 
signore
hocam ofis acmak maliyetli bir iş - kaldırabilecek misiniz?
ve müvekkil nereden bulacaksınız?
biraz calısıp cevre edinilse paslasirsiniz. isi ogrenirsiniz.
bu isler insan iliskisi yarın samimi oldugunuz musteriye ben buro aciyorum haci bana ver vekalet diyebilirsiniz
patron da hic bir sey diyemez.
  • kingcyrax  (25.10.17 16:21:34) 
Kingcyrax, avukat mısınız? Dediklerinize katılıyorum. Bu düşünceler büro açma konusunda beni tereddüte düşürüyor. Bir yandan da yukarıda yazılanlar. Banka avukatlığı hakkında neler dusunuyorsunuz? Iscı avukatlık köle ve torpil sistemine dönüşmüş durumda.


  • fatminka  (25.10.17 16:43:44) 
fatminka
oncelikle cevap verenleri ticklersen sevinirim :)
avukat degilim ama iş kurdum bir kaç firma.
başarılı işler de var başarısız işler de var.
tek bildigim okulda bildiklerinizle isletme acamazsınız.
musteri iliskisi satıs kabiliyeti cok baska seyler bunları ogrenmezseniz de basarısız olursunuz
bunları da okulda ogrenemezsiniz karsılıklı calisarak ogrenirsiniz
ve kendi isletmenizde yapmamanız gerekenleri ogrenirsiniz.

BENCE
banka avukatlıgı vs. buro avukatligi
cok bilmiyorum avukat yorum yapsın
ama amacınız kendi ofisinizi acmaksa buro daha iyi gibi degisik davalara girersiniz ve uzmanlasabileceginiz bir yon bulabilirsiniz yaptıkca
ama bankada korelirsiniz cevre edinme olayı kısıtlıdır yani 40 yasinizda sizi yolladıklarında kalırsınız ortada
  • kingcyrax  (25.10.17 17:27:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.