[]

Makine mühendisliğinden tasarıma geçiş

Makine mühendisliğinden tasarımcılığa geçişi nasıl yapabilirim?
Tasarım derken her türlü obje, endüstriyel olur, mobilya olur, ev olur....

Ünlü otomobil tasarımcılarına baktım da adam iç dekorasyon ürünler de tasarlıyor.

Bu geçişi yapacağıma dair pek bir fikrim yok.
Yüksek lisans vakıflarda pahalı oldugundan bu seçeneği atlıyorum. Başka nasıl olur? Bi yardımcı oluverin ufuk açalım?

 
Hocam o senin tasarim dedigin sey gorsel tasarim mi? Islevsel tasarim mi? Yani
Ooaa motora bak nasil guzel lann!
mi?

Yoksa

Olum motorla 1. viteste 120 yaptim, viraja bir girdim sanirsin picasso kalemle beni ciziyor oyle duzgun.
mu?

Birincisi ise o sevdigin cizimleri kendin yapmayi dene bakalim cizim yetenegin nasil? En az 15-20 farkli tasarimi bastan sona ciz orijinali gibi 18-19. cizimde kendi fikirlerin olusmaya baslayacak

Ikincisi ise kitaplara yumulacaksin yine en cok tercih edecegin bolumden or konsrtuksiyon, kontrol, otomotiv, malzeme y.lisansi dusunebilirsin devlet unilerinde.

Sonucta her isin basi kitap aslinda.
  • dedim dedim de kime dedim  (25.10.17 15:34:29) 
Endüstri ürünleri tasarımı bölümüne geçiş yapabilirsin. İç mimarlık da olabilir. Bu bölümlerde makine mühendisliğindeki gibi ciddi mühendislik tasarımı yapmazsın. İşsiz kalma riskin de var. Makine mühendisi olduktan sonra SolidWorks, CATIA, ANSYS gibi programlarda kendini geliştirerek kalifiye bir tasarımcı olabilirsin. Mühendislik temelli olmadığı sürece yapılan tasarımların kişiye bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Geçen bir tane mouse aldım. Tasarımda öyle bir hata yapılmış ki, sol tuşa tıklayınca mouse bir ayağı kırık masa gibi hareket ediyor. İşin içinde teknik ve sanat yoksa hiç düşündüğün gibi olmaz açıkçası.


  • dissendium  (25.10.17 15:38:05) 
Kazanabileceksen ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı, sayısalla alıyor.
Portfolyon olmadan mühendislik sonrası tasarım bölümüne giremezsin zaten. Önce temel çizim/program öğrenip portfolyo oluşturmanı tavsiye ederim.

  • kayranin kedisi  (25.10.17 17:16:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.