[]

Yapılacak tüm mobil uygulamalar yapıldı mı, ilerleyiş ne yönde?

Aklıma ne gelse ufak bir araştırmada markette yerini aldığını görüyorum, sanki artık insanın genel veya özel ihtiyacını telefon ile karşılayan tüm uygulamalar yapılmış ve bitmiş durumda.

Bundan sonra mobil uygulama pazarı ne yöne kayacak, tahminleri alalım?


 
Yapıldığını gördüğün uygulamaların hepsi başarılı çalışmıyor, daha iyisini yapma ihtimalin her zaman var; böyle bir niyetin varsa yılma.

İnsanlar akıllı telefonları sosyal medya-internet haricinde kullanmaya pek alışamadı daha nispeten yeni bir teknoloji; o yüzden şimdi bile her türlüsünden faydalanamıyoruz potansiyelinden. Daha spesifik ve teknik şeyler için kullanılabilir.
  • Bruce  (25.10.17 00:14:20) 
gecen gun bir yerde okumustum. bir suredir cogu developerin/testcinin vs... hayali unicorn yaratip koseyi donmekti.

son anketlere gore ibre facebook, netflix gibi sirketlerde calismaya donuyor. unicorn cikartmak daha zor artik :/
  • fakyoras  (25.10.17 00:55:36) 
bana sonu gelmez gibi geliyor. yani belki platformlar cihazlar vs değişir ama sürekli yenilenir gibi geliyor. sonuçta tüm app'ler bir önceki app'lerden veya yanındaki app'lerden daha iyi oldukları için varlar.
olay bence daha fazla bire-bir iletişim kurabilen (mesela ses komutlarını alabilen) app'lere kayıcak yani bugün apple'da siri var (sorry siri) ama eleman efektif değil. biri efektif bir 'ali' çıkarırsa yürür gider. yeni google bile olabilir.
örneğin hala çoğu app resim tabanlı, video ve animasyon hazırlamak zor veya hafıza gerektiriyor bunları egale eden app'ler yürür.
elbette ki her pazarda olduğu gibi yeni açılan pazarlar blue ocean balıkçılar her olta attıklarında bir balık çekiyor
pazara giren kişi sayısı arttıkça olay yerini red ocean'a bırakıyor balıkçı çok balık kısıtlı balık avlamak için oltadan fazlası lazım.
  • dedim dedim de kime dedim  (25.10.17 01:38:02) 
tam olarak dogru degil. bu biraz zamaninda vizyonsuz yorumlar okurduk, onlar gibi yok herkese 64 kbit ram yetermis, dünyada 5 bilgisayara yer var, insanlarin arabaya ihtiyaci yok etc.

quorada zamaninda bir ünlü app üreticisi yazmisti, "iphone ilk ciktiginda 2010 a kadar yilda milyonlar kazaniyordum, 2010-2012 arasinda binlere düstüm, su anda hic kazanimoyrum gibi bir seydi.

markete giren irili ufakli cok eleman var, bunlar %99 kopya appler üretiyorlar. dolayisi ile siz yenilikci bir sey yaptiginiz anda taklit ediliyorsunuz. cogu sizin orjinalden daha cok download ediliyor.

yenilikci seyler her zaman para yapar ama 5-8 sene önceki durumda degil. piyasa doymus durumda.
  • kurnaz  (25.10.17 03:03:16 ~ 03:03:50) 
özellikle android'de decompile ile bütün kodlarının görülebilmesi mağazdaki kopya çöp uygulama sayısını oldukça arttırıyor. @kurnaz'ın dediği gibi. şuan aklımda bir fikir var ama kopyalanıp başkası tarafından daha çok indirme alabilir.


  • deligine yuvarlanmis tavsan  (25.10.17 10:22:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.