[]

kayıt dondurmak

nedir nasıl yapılır.yurtdışındaki bir arkadaşım 1 sene daha orda kalıcak bu yüzden üniversiteyi dondurmak istiyor ordan bu işlemleri yapabilirmi yada onun adına ben yapabilirmiyim burdan? neler gerekli ve ne kadar dondurulur en fazla?




 
dilekce veriyorsun da gerekce olarak ciddi bisey bulman gerek orda bi yıl daha kalmak istiyor diye kabul edilmez. dilekceden sonra kurul toplanıyor iste orda karar alıyorlar. sebep onemli baya, ordan gonderse sen de teslim etsen olur.


  • bryan fury  (01.09.07 00:46:45) 
eğer torpili varsa şrak diye dondurulur okul. ama torpil yoksa "vallahi bize bir gerekçe sunacaksın, biz kurul olarak toplanacağız ve bunu değerlendirip karar vereceğiz." gibi laflarla boğuşur..

ben mesela, trakya üniversitesinde memnun olmadığım bir bölümde okuyorum, bu sene tekrar öss hazırlık olayına gireyim dedim ve öss için okulu dondurmak istedim. gittim öğrenci işleriyle görüştüm. olmaz öyle, dediler, bunun bir prosedürü var dediler. bizim okulda olay şöyle:

ya sağlık sorunun olacak ve bunu belirteceksin,
ya maddi durum yetersizliğini sebep göstereceksin,
ya da beni askere alıyorlar diyip bunu belgeleyip okulunu donduracaksın.

maddi durumum yetersiz demekle de iş bitmiyor. valilikten (muhtarlık değil dikkatinizi çekerim) onaylı fakirlik belgesi istiyorlar hem de ailenin bütün fertleri için.. sağlık sorunu olarak da amdan götten şeyleri kabul etmiyorlarmış. ben annemin rahatsızlığını sebep olarak belirteyim dedim (şizofreni), onu bile kabul etmeye yanaşmadılar. ben de sikerim dedim bıraktım okulu çok affedersiniz.

zor yani, ama okuldan okula değişir tabi. bence öğrenci işleriyle bir görüşsün. eğer yurtdışında ciddi bir iş nedeniyle ya da zorunlu sebeplerle kalacaksa bunu belgeleyebilirse okul bunu kabul edip kaydını dondurabilir. yukarda belirttiğim 3 sebep sanırım yönetmeliğin dayattığı sebepler ama eğer geçerli ve farklı bir sebebiniz varsa onu da değerlendirip kabul edebiliyorlarmış.
  • vita vinum est  (01.09.07 02:55:13) 
bir donem dondurunca harc odenıyor lakin hem guz hem de bahar ı dondurunca iki donem için de harc odenmıyor. once bahar sonra guz olursa odenıyor yıne sanırım.


  • bryan fury  (01.09.07 12:56:09) 
universiteye gore degisiyor sanirim bu kolaylik/zorluk isleri. daha once de belirtilmis, saglik ya da maddi yetersizlik sebepleriyle dondurabiliyorsun. saglik sebebiyle donduracaksan doktordan kagit istiyorlar, gerekce mahiyetinde. ege universitesi icin konusuyorum; heyet raporu tarzi bi sey istememislerdi. ozel doktorun yazdigi 1 aylik rapor isimi gormustu benim.

maddi yetersizlikler icin ise herhangi bir valilik, banka kagidi falan istemedilerdi. dilekce yaziyorsun iste, bidi bidi sebeplerden oturu okula su su donem devam edemeyecegimi bildiririm seklinde. ogrenci islerindeki memurlar "bu isteginiz degerlendirilicek, kabul edilirse bikbik" biseyler diyorlar ama geri cevrildigini gormedim ben. bi nevi goz korkutmak yani yaptiklari.

harc konusuna gelince, totalde 1 sene dondurabiliyorsun zaten, 2 donem yani. onlarin harcini da yatiriyorsun pasalar gibi.

peki yurt disindan nasil yapilabilir bu is? anne/baba artik her kim gidebilirse okula gider, saglik sorunlarindan dolayi cocuklarinin yurt disinda oldugunu ve okula bu sene devam edemeyecegini belirtebilirler. zaten okulu dondurmak uzere basvururken aileden bir kisinin de dilekce vermesi gerekiyor. cocuklarinin da imzasi bulunan diger bir dilekce ve tanidik bi doktordan alinmis saglik raporuyla beraber basvurabilirler.
  • moralite  (06.09.07 12:48:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.