[]

Spotlight'da Türk Lirası Çevirmek

Mac OS’da spotlight’da döviz çevirici’de türk lirasını nasıl ayarlayabilirim? Hayli pratik bir şey olduğu için hoşuma gitti. Ama dolar’dan euro’ya, euro’dan dolar’a çeviriyor ben herhangi bir para biriminden tl’ye ya da tl’den onlara çevirsin istiyorum.

Bölgesel ayarlarım Türkiye ve para birimi olarak da Türk Lirası seçili ama gene bildiğini okuyor.


 
Yahoo mu salak Apple mı salak emin değilim. Orası datayı Yahoo'dan aldığını iddia ediyor, Yahoo'da sonuçta Türk Lirası çeviri yapabiliyorsun ama nedense Spotlight bunu bilemiyor. (Hesap makinesinin içinde de çevirici var ama o da beceremiyor.) Spotlight kadar pratik değil ama Dashboard'a widget ekleyebilirsin. Şurda bir tane var: www.apple.com tam yeri de şu: i.hizliresim.com


  • 10032007  (24.10.17 19:07:40) 
evet bu işin bu kadar mantıksız olduğu konusunda yalnız değilmişim cmd+space ile baya kolay olacaktı ama bi de bunu deniym teşekkürler :)


  • cari kacik  (24.10.17 20:03:44) 
Ben de 10032007'un onerdigi widget'i kullaniyorum ama zaten surekli Chrome acik oldugu icin adres satirina mesela "1000 usd in try" yazmak daha kolay geliyor.


  • crown  (24.10.17 20:52:41) 
Duyuru hakkinda hic bir fikrim yok ama duyuru numarasini cok sevdim :)


  • bartman  (24.10.17 21:32:50) 
@bartman: ahahah super detay :)


  • cari kacik  (25.10.17 15:30:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.