[]

Karttan bilgim dışında 9000tl çekilmiş

bugün öğlen bir baktım kartlarımın limiti düşmüş.

şoka girip işlemlere baktım, 20 ekim tarihinde irlanda üstünden harcama yapılmış ve bana bununla ilgili ne 3d secure, ne sms hiçbir şey gelmemiş.

yapılan harcama toplam 9000 küsur TL'lik.

garanti bankası kartım.
biraz önce arayıp duruma itiraz ettim, kartı kapatıtrdık. şimdi online işlemlerden harcama itirazı başlatmaya çalışıyorum ama kart, kredi kartları listemde gözükmüyor. haliyle itiraz edemiyorum resmen.

1. bu para başıma bela olur mu? geri alamaz mıyım? 3d securesuz gerçekleşmiş, hala provizyonda bekliyormuş muhasebeleştirilmemiş ve bana bununla ilgili 5 gündür hiçbir bilgilendirme yapılmamış.

2. ben kartı iptal ettirdim diye harcama itirazı kart listesinde kartım yer almıyor. bu durumda nasıl itiraz edicem? bu nasıl saçmalık amk?

benzer şeyler başına gelmiş arkadaşların ek söleyecekler ivarsa onları da dinleyebilirim.

 
bir sorum daha var: kredi kartlarımdan 1TL'lik çekim bile olsa bana haber verilmesini istiyorum. ister app'ten bildirim atsınlar ister sms atsınlar umurumda değil. bu güvenlik ayarın yapabiliyor muyuz? yapamıyorsak garantideki tüm hesaplarımı kapattıracağım.


  • tchuck  (24.10.17 15:23:17) 
provizyonda bekliyorsa sıkıntı olacağını zannetmiyorum. mail order yöntemiyle çekmişlerdir parayı. daha önce yurtdışından bir alışverişiniz oldu mu? çağrı merkezini bir daha arayın ve itiraz için kartınızın görünmediğini söyleyin. buna istinaden gerekli cevabı vereceklerini zannediyorum


  • silah taciri  (24.10.17 15:28:34) 
Gecmis olsun. Karttan 1 tl lik harcama ile ilgili mesaj gelir mi bilmiyorum ama cepteki uygulamadan karti telefon ve internet uzerinden gerceklesecek harcamalara kapatin. Kullanacaginiz zaman acarsiniz. En guvenlisi bu. İnternet harcamasi icin de sanal kart kullanin.


  • ykyt  (24.10.17 15:33:51) 
harcama itirazı formunu şubeden de doldurabilirsiniz. kredi kartlarında harcama itirazının değerlendirme süresi 45 ile 120 gün arasındadır. bu süre içerisinde gecikmeye ve takibe düşmemek için kart borcunuzu ödemeniz gerek.

aynı zamanda savcılığa başvurmayı da ihmal etmeyin. geçmiş olsun.
  • gliderpilot  (24.10.17 15:37:10) 
Benzer bir olay birkaç gün önce benim de başıma geldi. Garanti bankasından bir şifre geldi telefonuma SMS olarak, ben de şüphelenip müşteri hizmetlerini aradım. Müşteri hizmetlerindeki arkadaş hesabımdan alışveriş yapılmaya çalışıldığını söyledi. Hemen kartı kapattırdım. Olayın farkına varıp kartı kapattırmasam belki benim de kartımdan alışveriş yapacaklardı. Bu nasıl olabilir hâlâ anlam veremiyorum. Çok sık kullandığım bir kart değil. İnternet alışverişi falan da yapmadım. Bilgilerime nasıl ulaştılar hâlâ çözemedim.


  • her seye atarlanan adam  (24.10.17 15:52:41) 
Altı ay kadar önce bana da oldu. Kartı kapattılar, harcama itiraz formu doldurdum. Üç aya kadar sürebilir cevap almanız dediler, ama iki hafta kadar sonra parayı aldım diye hatırlıyorum. Geri dönüş süresinden tam emin değilim şu anda da "itirazınız olumlu yanıtlanmıştır" diye bir mesaj gelmişti. Kart numarası, harcama tarihi ve miktarı gibi bilgilere ihtiyacınız var.


  • sopiro  (24.10.17 17:00:00) 
arkadaşlar bugün açık provizyondaydı 9200tl lik harcama.

şubeye koşup itiraz formu doldurup email ile gönderdik birime.

az önce baktım, açık provizyondaki işlem açık provizyondan düşmüş. yani direkt harcama olarak kaydedilmiş. 4 gündür ben bu işlemi farkedememiştim sms, eposta ve telfon ile bilgilendirilmediğim için. ağlıcam sinirden. bu tutarı iade alamama ihtimalim var mı? 9bin TL iade alamazsam kendimi balkondan aşağı atarım. şaka maka da değil.

itiraz etmiş olmama rağmen bu ödemeyi nasıl onaylarlar? ben ne yapacağım?

adamlara telefon açıyorum "beni kartımdaki her işlemle ilgili bilgilendirin" diyorum, aldığım cevap: bunu yaparız ama SMS başına para alırız.
  • tchuck  (24.10.17 21:43:04) 
zaten her koşulda önce ödüyorsunuz, sonra geri alıyorsunuz.


  • sopiro  (24.10.17 21:47:07) 
1. Geri alırsın ancak prosedür uzun sürebilir. 180 güne kadar uzayabilir demişlerdi Ziraat kartım için, benim de tam 6 ay sürdü ancak aldım, 3000 TL kadardı.

2. Dilekçe doldurup ileteceksin. İlettiğin kanal üzerinden sorarsın yardımcı olurlar.

Ek-1: Geri alma işi hesap ekstresi kesildikten sonra olabilir, bu durumda finansal sorumluluk senin üzerinde oluyor.

Ek-2: İnternet harcamalarınızda kesinlikle üşenmeyin, sanal kart kullanın. Asıl kart numaranız temiz kalsın. Çok gerekli değilse böyle yüksek asıl kart limitleri de oluşturmayın derim.
  • Lethe  (24.10.17 22:24:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.