[]

yaz tatilinde avrupa'da nereye gidelim? (seçenekli)

daha önce avrupa'da barcelona, madrid, roma ve amsterdam'a gittik. gelecek yaz 1 haftalık seyahat için şimdiden plan yapmaya başladık. bir kaç alternatif çıkarttım, özellikle daha önce buralarda bulunanlar yardımcı olurlarsa sevirim. ilave seçeneklere de hayır demeyiz.

kriterlerimize gelince, malum yüksek euro kurundan dolayı avrupa'da seyahat ucuz olmuyor ama en azından konaklamanın ve gündelik yaşamın aşırı pahalı olmaması ilk tercihimiz olur. karakterli mimari ve doğal güzellikler de önceliğimiz. yemek konusu çok önemli değil, bunu bir şekilde tolere edebiliriz.

1-kuzey italya (milano, venedik, floransa)
2-güney italya (napoli, puglia bölgesi)
3-almanya-1 (berlin ve çevresi, hamburg)
4-almanya-2 (frankfurt-münih arası romantik rota)
5-fransa-belçika (paris, brugge)

prag, viyana, budapeşte de aklımızdaki seçeneklerden aslında ama şehirleri alel acele dolaşmayı sevmiyoruz. dolayısıyla bu 3 şehir genelde aynı anda ziyaret edilse de 2 günde bir ülke değiştirmek bize göre değil. daha geniş bir zamanda bu şehirlere hak ettikleri zamanı ayırmak isteriz.

 
"karakterli mimari ve doğal güzellikler de önceliğimiz"
tartışmasız 1. floransa zaten yeter(san gimignano'ya kesin uğraman lazım), bi de venedik ve milano dahilse haksız rekabet.

edit: 1 ucuz değil ama aşşırı pahalı da değil, milano'da geceliği 15 avroya hostel bulabiliyorsun mesela, yazın gidersen floransa'da michelangelo camping var zaten.
  • Bruce  (24.10.17 15:22:44 ~ 15:35:57) 
daha önce gittiğiniz ve seçeneklerini koyduğunuz şehirler genelde metropol şehirler ve üç aşağı beş yukarı aynı. onun yerine

prag-viyana-budapeşte yapın bence. farklı bir hava katmış olur.
  • mr.goodcat  (24.10.17 15:24:27) 
Uygun olsun istiyorsaniz kuzey italyadan uzak durmalisiniz.


1- maddi kriterlere uymuyo ki milano cok gereksiz bi yer zaten.

2- tum kriterlere uygun

3- maddi kriter ehhh dogal guzellik sehirde kalirsaniz yok

4- frankfurt cok gereksiz bi yer, orada vakit gecirmezseniz doga vb guzel olur tabi. Lokal mimari vs.

5- paris de maddi kritere pek uymuyor, mimari kritere filan uyuyo.
  • kuehles blondes  (24.10.17 15:32:27) 
2-3-4ü görmedim ama 1 hafta için bence prag(2)-viyana(2)-budapeşte(3) gayet yeterli zaman olur. hem mimari hem de doğal güzellikler kriterinize uygun ama kurdan dolayı nereye giderseniz gidin meblağ illa ki yüksek olacaktır.


  • dedim ben sana  (24.10.17 16:23:22) 
Tüm bu şehirlerde uzun süreli bulundum, kendimce yorum yapayım.

1- Floransa, Venedik aradığınız doğa ve mimari kriterlerine uygundur. Konaklama pahalıdır. Gündelik yaşam konusunda restaurantlar pahalı(daha önce gittiğiniz şehirlerden çok da farklı değildir aslında), kendi yemeğinizi kendiniz yapabilecekseniz ucuz marketler mevcut. Milano'da ise konaklama ucuz bulunabilir fakat şehir size bir şey vaad etmez, bence onun yerine La Spazia(Cinque Terre) eklenebilir.

2- Doğa ve mimari gibi kriterlere son derece uygun. Kuzey İtalya'ya göre fazlasıyla ucuz. (Napoli'de mükemmel ve doyurucu bir margherita 3,5 eurodur) Tabi Amalfi Coast ve Capri yaparsanız fiyatlar artar. Kuzey İtalya seviyesinde olur. Puglia da uygundur.

3 ve 4 konusunda ortak yorumum, Almanya genel olarak fiyatta standart. Uygun konaklama mümkün, yeme içme de uyguna bulmak mümkün. Mimarisi hoş, şehir içi doğal güzellik vaad etmez ama şehir dışında doğal güzel yerler var. Fakat diğer rotalara nazaran tercih etmezdim.

5- Paris konaklama ve gündelik yaşam pahalı. Fakat mimari ve doğallık bir şeyler sunabilir. Brugge mimari ve doğal güzellik kriterini fazlasıyla karşılıyor. Konaklama ve yeme içme Paris'ten biraz daha uygundur. Gent de güzel şehirdir, belki düşünebilirsiniz.

Son olarak Prag, Viyana, Budapeşte de her açıdan güzel bir rota. 8 günde gayet rahat ve güzel gezebilirsiniz bu 3'lüyü. 2 günde bir ülke değiştirmek demişsiniz fakat bu rotalar çok yakın, İtalya'da, Almanya'da yolda harcayacağınız zamandan farklı olmayacaktır, hatta daha az bile olabilir. Budapeşte-Viyana trenle 2 saat 45 dakika. Otobüsle 3 saat. Viyana-Prag trenle 4 saat civarı. Otobüsle de 30 dk fazladır muhtemelen.
  • tierra santa  (24.10.17 17:50:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.