[]

Lavaboda Asit Yanığı

Mutfak lavabosuna bir parça lavabo açıcı asit döktüm. Peşinden su dokmeyince iceride kaynayip aniden disari tasti ve taştığı yerde bir parça yanık lekesi olustu. Bu lekeyi ne ile çıkarabilirim.




 
Cif. Olmadı çamaşır suyu.


  • himmet dayi  (24.10.17 12:39:41) 
geçmiş olsun, bu şekilde duşakabinimin kaplamasını mahvetmiştim, umarım siz düzeltebilirsiniz ama zor görünüyor


  • nevrochaotica  (24.10.17 12:40:06) 
Cif, mr muscle, camasir suyu ve paslanmaz celik spreyi denedim pek ise yaramadilar


  • tum haklari saklidir  (24.10.17 12:43:50) 
@nevrochaotica sana da geçmiş olsun


  • tum haklari saklidir  (24.10.17 12:45:18) 
hani yahu yanık lekesi ben göremiyorum? ama şöyle düşündüm, neticede o yüzey metal, şu bulaşık telleriyle iyice ovalarsanız aşınıp lekesini atabilir.


  • captainobvious  (24.10.17 12:46:11) 
geçmez o. bizde de oldu.


  • qobel  (24.10.17 12:48:58) 
captainobvious fotoda pek çıkmadı, ışık filan sıkıntılıydı aceleyle cektim 20 dakikadan fazla ovaladim cikmadi.

Paslanmaz bakim pastasi var, bir ihtimal o işe yarayabilir ama biraz pahali haftaya geçer elime en erken. Baska deneyeniniz var mi. Çözüm bulan vs?
  • tum haklari saklidir  (24.10.17 12:49:17) 
yanik ben de gormuyorum ama bu yuzeye surebileceginiz dis macunu ve ketcap olabilir, sirkeyle ovalamak olabilir. pastayi oto tamirciden bir fis rica edin versin. bu is icin koca kutu alinmaz. gumus parlatan tarifler deneyin bence. limon ve karbonat belki.


  • jimicik  (24.10.17 12:55:10) 
şunu dener misiniz, deliği kapatın, cola dökün ve alüminyum folyoyu buruşturup onunla ovalayın.


  • kisa  (24.10.17 15:21:51) 
metalin üstünde bir kaplama var. sen asitle o kaplamayı aşındırdığın için temizlik malzemeleri ile geri getirme imkanın yok.


  • orpheus  (24.10.17 21:27:58) 
Before: i.hizliresim.com

After: i.hizliresim.com

Biraz maliyetli ama sonuçlar cok başarılı (bi sıkımlık ödünç aldim ben)

shop.wurth.com.tr
  • tum haklari saklidir  (02.11.17 16:30:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.