[]

yaptığım epoksi reçine takıları nasıl olmuş?

öncelikle bu duyurudaki sorum üzerine öğrendim epoksi reçineyi.
eksiduyu.ru

baktım insanlar güzel şeyler yapıyorlar. ben de bi deneyeyim dedim.

hobi marketten tanesi 10 tl ye kalıp aldım.
çiçek ve yaprak toplayıp ilk denemeyi yaptım.

i.hizliresim.com

meğer malzeme donarken çok fazla ısınıyormuş. çiçekleri yaktı.

i.hizliresim.com

önce kurutmak gerektiğini öğrendim bu sayede. sonra bolca çiçek kuruttum, şeffaf tırnak cilası veya sprey vernik ile (büyük çiçekleri) sertleştirdim. böylece çiçeğin şeklini ve rengini korumuş oldum.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

sonra ali expressten 10 tanesi 12 tl ye silikon kalıp sipariş ettim. malzeme oldukça yumuşak ve çok net çıkıyor bundan yaptığım işler. ilk aldığım sabun kalıbıymış meğer :)

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

sonra ali expressten iki yüzü de aynı görünen pirinç kolye ucu aldım. bunun içine yaptım uygulama. içindeki kurutulmuş çiçekler de ali expressten çok ucuza alındı.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com bunun gözlerini tatlı süsü şekerden yaptım
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

uğraşması oldukça zevkli bir hobi. kalıpların içine çiçeklerle, deniz kabukları ile kolaj oluştururken insan çok güzel hissediyor, oldukça dinlendirici. yapıp arkadaşlarıma dağıttım genellikle, çoğunun fotoğrafı bile yok. her seferinde kendimi biraz daha geliştirmeye çalışıyorum zaten. umarım beğenirsiniz. teşekkürler.

 
Vaay öğrenmenin gelişimini takip etmek çok güzel, başarılı olmuş eline sağlık


  • freebird5406_2  (24.10.17 11:59:15) 
Güzel. Daha da güzel olabilir.


  • 1adam  (24.10.17 12:01:12) 
Ben cok begendim, ellerine saglik! :)


  • evrim halkasi  (24.10.17 12:02:01) 
ellerinize sağlık çok güzeller, nasıl ilerlediğinizi adım adım göstermeniz ve kendi kendinize öğrenme halleriniz de çok tatlı ^^

nasıl geliştirilebilir diye düşündüğümde belki bir sonraki aşamalardan birinde kalıplarınızı da kendiniz yapabilirsiniz, böylece hazır kalıplarla sınırlı kalmadan canınız ne isterse onu yaparsınız ya da özel istek kolyeler yaparsınız satmak amaçlı.

yüzük de yapılabilir mi? onu da merak ettim. güzel olur bence yüzük ^^
  • ofelia  (24.10.17 12:07:29) 
ben de begendim ellerine saglik. belki bir sure sonra satmaya baslarsin :)


  • omonia  (24.10.17 12:07:39) 
@ofelia yüzük ve bileklik kalıpları da var evet. yüzük kalıpları ortalama 3-4 tane oluyor boy boy. renkli sıvı boyaları da var ayrıca epoksinin. tanesi 3 tl falan ali expresste. sınırı yok açıkçası bunun, hayal gücü ne kadar genişse o kadar güzel şeyler yapılabilir. insanlar kendi silikon kalıplarını da yapıyorlar evet, masraflı bulduğum için düşünmüyorum şimdilik. pirinç kolyelerin 20 tanesini 16 tl'ye aldım mesela, çok ucuz. 2-3 haftada geliyor çin'den ücretsiz kargo ile. hobi kısmı keyfili ama ayrılan bütçeyi abartmamak lazım. satın almak isteyenler oluyor elbette, ücretsiz veriyorum. insanları mutlu etmek daha büyük kazanç benim için :)


  • hasmetizm 2046  (24.10.17 12:18:25) 
tebrik etme kısmı yapılmış, eleştiri yapacağım:
o kedi-baykuş şablonları-iskeletleri çok basit duruyor, emeğini yaptığın işi "basit" gösteriyor; başka bir çözüm bul derim. bütün ucuz-dandik aksesuarları ondan yapıyorlar galiba. zaten çok kalın ve kabalar, hoş durmuyor.

  • Bruce  (24.10.17 12:24:13 ~ 12:26:05) 
@raydingoz plastik olan herhangi bi kalıp içine (plastiğe ve silikona yapışmıyor malzeme) sıcaklık ile renk değiştirmeyecek her hangi bir objeyi/objeleri koyup çok orjinal biblo ve süs eşyaları yapmak mümkün. insanlar neler neler yapıyor. reçine çok berrak olduğu için zaten canlı ve güzel gösteriyor içindeki her şeyi.

www.hepsiburada.com

kullandığım reçine bu. kalıplara çok az miktarda kullandığım için çok uzun süre yeterli oluyor ürün. plastik bardak içinde karışımı hazırlayıp, uygulamayı da enjektör ile yapıyorum, çok kolay oluyor ayarlaması.
  • hasmetizm 2046  (24.10.17 12:24:28) 
ben de evet diyorum.

hobin çok güzelmiş abi.
  • eeb  (24.10.17 12:25:43) 
@Bruce kedi sever bi arkadaşım için aldım aslında o seti. hediye amaçlı giriştim. ben de kedi sevdiğim için çok güzel görünüyor açıkçası gözüme.
gümüş renginde ve standart geometrik şekillerde olanları çok daha narin ve şık duruyor evet. bi sonraki seriyi öyle sipariş edeceğim.

  • hasmetizm 2046  (24.10.17 12:27:15) 
Bu yaz tatilde cam içinde kurutulmuş çiçek ve deniz kabuklari vs olan iki kolye almıştım, sizin yaptıklarınıza benziyor. İkisini de boynumdan nerdeyse hiç çıkarmadım, çok seviyorum.

Sizin yaptıklarınız da çok hoş görünüyor, tam benlik takılar. Etrafta böyle bileklikler, kolyeler,yüzükler vs olsa çeşit çeşit alır, takarım ben. Eşe dosta çok güzel hediyelık olur bunlar. Ellerinize sağlık. Sahiden çok beğendim.
  • fraise  (24.10.17 12:29:03) 
Cok guzel olmuslar.


  • duptıs  (24.10.17 12:41:06) 
çok güzel ve orijinal olmuşlar, uygun zamanda daha detaylı bakacağım şimdi aceleyle inceleyemedim. ellerinize sağlık :)


  • curukturpkokusu  (24.10.17 12:57:08) 
guzel guzel, hayvanlilari sevdim. elinize saglik. hatta guzel hediye olurmus bundan. ablama alayim set halini. fikir oldu sagol.


  • jimicik  (24.10.17 13:05:00) 
Harikasın :) çok güzeller... bana reçine konusunda bilgi verebilir misin? Ama epoksi değil galiba enstrümanlarda kullanılan reçine bu.


  • yaren  (24.10.17 13:08:56) 
Elinize sağlık, çok tatlı olmuşlar.
Benim ufak fikrim, ki siz zaten örneklerde görmüşsünüzdür, dışta bir kalıp olmadan daha sade modellerin daha güzel olduğu.

Bir de ahşapla birleştirilmiş olanları da çok şık.

i.pinimg.com
i.pinimg.com
i.pinimg.com
i.pinimg.com
i.pinimg.com
  • demoniclewinsky  (24.10.17 13:10:09) 
Çok güzeller ellerine sağlık.


  • old possum  (24.10.17 13:14:12) 
@demoniclewinsky küçük dikine dikdörtgen kalıplar var. onlardan alıp kalıba göre ahşap vb malzemeyi kesip kolye yapanlar var. uzman olanlar kendi kalıbını hazırlıyor silikondan. ahşaptan yüzük yapıp üzerine epoksi yapıyorlar falan. hem ağırlık çalışıyorum hem bisiklete biniyorum hem de bu hobim var. o yüzden çok açılmak istemiyorum hobi konusunda. acemi derecesinde kalsam daha iyi benim için. ürünü şekilsiz dondurup sonradan fırçalı motorlar ile şekil verenler var. istediği şekli yaratıp epoksiyle ince bi kat atıyorlar ve tekrar pürüzsüz oluyor. ben satmak için değil kafa dağıtmak ve hediye vermek için yapıyorum sadece.

@yaren epoksi reçine bu, linkini yolladım yorumlar arasında görebilirsin. enstruman veya teknelerde falan da kullanılıyor evet. hatta zemin uygulaması falan da yapılıyor hastanelerde veya evlerde süs amaçlı. kullanımı çok yaygın. kullanırken zararlı, eldiven, maske ve gözlük kullanmak gerekli. donduğu zaman bi zararı kalmıyor. reçine ve sertleştiricisi ayrı kutularda. 3 e 5 oranında koyuluyor. karıştırdıktan sonra döküyoruz. tamamen donması 24 saat sürüyor. karışım oranına uymazsan elastik bişey yaparsın büyük ihtimalle, donmaz güzelce. donunca cam kadar sert, şeffaf, dayanıklı bi malzemeye dönüşüyor. başka sorun olursa yardımcı olurum bildiğim kadarıyla.
  • hasmetizm 2046  (24.10.17 13:59:11) 
çok güzel olmuş bundan sonra belki polisaj öğrenebilirsin biraz, belki ihtiyacın olur polisaja

ve ikinci adım olarak epoxi renklendirmeyi de araştırmalısın bence.
  • killerbee  (24.10.17 13:59:36) 
Harika olmuşlar, ilerleyen zamanlarda çok daha farklı çalışmalarınızı görürüz bence. Ellerinize saglık.


  • Selektivite  (24.10.17 14:00:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.