[]

akademik kariyer vs. özel sektör

selamlar.

yas 31. özel sektör tecrübesi yaklasik 4 yil. alan insaat müh. yer yurtdisi.

onlarca faktör var biliyorum ama doktora yapmak icin cok mu gec kaldim? insaat alaninda doktora yapanlar da bi ses verse cok sevinirim.

tesekkür ederim.

 
Geç değil. İnşaat alanında değil ama başka alanlarda 40 yaşının üstünde doktora yapıp akademik kariyere dönenler var.


  • aychovsky  (24.10.17 00:59:17) 
asistanlık almak zor. yani eğitm süresince belli sürede kendinizi idare etmeniz gerekecek.


  • kveldulv  (24.10.17 01:46:06) 
gel türkiyeye al sat yap doktora paran çıkar birikmiş paran varsa -)


  • kveldulv  (24.10.17 01:46:46) 
Doktora ve yuksek lisans derslerinde 40 yaslarda bile insanlar oluyor.


  • Traveller  (24.10.17 12:50:38) 
sabır + maddi destek varsa akademik kariyer düşünün derim. kişisel düşüncem, 4 yıl tecrübeniz de hazır varken maddi anlamda özel sektör daha tatmin edici olacaktır.


  • biz de yeni kalkmistik  (24.10.17 13:06:45) 
doktora 50 yasinda da yapilir da bence akademiden devam edilmeyecekse vakit kaybi. ozel sektorde pek bir boka yaradigi yok, hatta dezavantaji bile oluyor benim gordugum kadariyla.


  • cooperr  (04.01.18 23:01:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.