[]

Dünya klasiklerini okumaya başliyorum

Benim hayatim boyunca bitirdigim kitap sayisi 10 u gecmez.Sizce hangi klasikden baslamaliyim?
Suan elimde olanlar bunlar

Ezilenler
Budala
Kamelyali kadin
Insanciklar
Arkadas
Babalar ve ogullar
Savas ve baris
Ölu canlar
Vadideki zambak
Milenaya mektuplar

 
ben de aynı durumdaydım.

biri son okuduğun kitap deyince bakıyordum aval aval. sonra dedim olmayacak böyle bi yerden başlayayım. klasiklerden başladım.

milena hariç diğerlerini sıradan git derim. insancıklar iyi olur ilk.
  • heves mi sandin  (24.10.17 00:04:23) 
budala. rahat gider.


  • tepedeki psychedelic adam  (24.10.17 00:04:43) 
ben de sizin durumunuzdayken insancıklardan başlamıştım.

insancıklar ile ilgili şöyle bir olay var: www.insanokur.org
  • lorne malvo  (24.10.17 00:24:36) 
illa bir sıralama olması gerektiğini düşünmüyorum ama bence bu listede rusları beraber oku. sıralam lazımsa gogol, dostoyevski, tolstoy ve gorki yap derim ben, sonra fransızlara geç, önce dumayı sonra balzacı okuyabilirsin. ben kamelyalı kadını okumadım ancak şimdi baktığımda 1848'de yazılmış olduğunu görüyorum, yani işçi devrimlerinin olduğu zaman. içerik olarak dönemi ne kadar yansıttığını bilmiyorum ama eğer yansıtmışsa vadideki zambaktan önce gelmesi mantıklı olur. milena'ya mektuplar'ı ise haliyle en son öneririm.

"sıralamaya gerek yok bence"den bu noktaya geldim, iyiymiş.

not: milena'ya mektuplara gelmeden... hiç kafka okumadıysanız bence önce dönüşüm, dava falan okuyun.
  • godoşu beklerken  (24.10.17 00:29:58 ~ 00:37:56) 
Kisa bir şey oku önce. Ben de bu durumda insancıkları okumuştum. 10 kitap bitirmeden Savaş ve Barış'ı okumaya kalkarsan zaten 3 gün sonra pes edersin.


  • noluyo yaa  (24.10.17 01:07:41) 
bence klasikleri falan okuma.

ilgini çeken türden "gerçek" şeyler oku.

bir kitapçıya git ve raflar arasında gez yavaş yavaş. bulacaksın.
  • boyle buyurdum  (24.10.17 01:46:34) 
yazarlar üzerinden git daha iyi olur. 3-4 kitap tek yazardan sonra başkasına geç.


  • Apocalypse  (24.10.17 10:39:37) 
Sırayla al birini başla. Bende böyleydim. Bu yıl dedim ki kitap okuyacağım bilimkurgu çok severim. Gittim büyük bilimkurgu usta yazarlarının kitaplarını topladım sadece bu yıl 51. kitap dün bitti.

Bir yazardan başlayıp genelde bulabildiğim tüm kitaplarını sırayla okudum ben.

Benzer yol izleyebilirsin ya yazar yada bir seriyi sırayla oku. İş Kültür'ün klasikler serisi vardı Hasan Ali Yücel klasikler dizisi, sırayla okunabilir.
  • FAtE  (24.10.17 10:59:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.