[]

turk.net'e geçiş...

birkaç sorum olacaktı.

1- halihazırda superonline abonesiyim. yarın taahhüt bitiyor hatta. turk.net'e başvuruyu aktif aboneliğim devam ederken mi yapsam daha iyi olur, yoksa aboneliği sonlandırdıktan sonra mı?

2- superonline'ın verdiği huawei modem var elimde. başka bir modem almaya gerek kalır mı?

3- ufak bir ilçedeyim. turk.net hız sorgula sayfasından hız sorguladığımda "35 mbit'e kadar" diye bir sonuç çıkıyor. işin ilginci başka bir il merkezindeki adresi sorguladığımda bile 16 mbit sonucu görüyorum. bu 35 mbit bilgisi ne kadar güvenilir? boşuna vdsl modeme para gömüp yine en fazla 8 mbit civarlarında dolanmaktan endişe ediyorum.

edit: bildiğim kadarıyla elimdeki modemde vdsl yok, ama servis sağlayıcının da buraya o hızı verebileceğinden şüpheliyim.

 
1- Farketmez, nasil istersen. Fazladan 1 fatura daha odeme ama.
2- Yok. Vdsl ozelligi olmasi lazim seninkinin, varsa gerek yok, yoksa adsl hizinda baglanirsin.
3- Soylenen hiz max hiz. O hizi birebir alacaksin diye iddaa edemez hicbir servis saglayici ne turknet ne de digerleri. Bana da 35mbit diyordu, baglattim gercekten ona yakin hiz aliyorum su an. Yerine gore degisebilir.
  • stavro  (23.10.17 23:28:09) 
Aboneliği iptal ettirmeden geç, port yok diyebiliyorlar kapatıp geçersen. Altyapı sahibi operatör kıllık yapabiliyor, ya da gerçekten port olmayabiliyor. 5 10 gün fazladan öde ama riske atma kendini. Ben attım port yık dediler komşunun neti kullanıyom.

2.vdsl özelliği varsa gerek yok.

3. Doğrudur, il merkezinde altyapı eski olabilir, abone sayısı çoktur. Ki baktın memnun olmadın başka operatöre geçersin. Taahhüt yok nasıl olsa.
  • apdulera  (23.10.17 23:38:11) 
taahhüt konusu öyle fakat dediğim gibi yine 8 mbit civarlarında takılacaksam vdsl modeme para dökmek de anlamsız olacak.


  • sanat guresi  (23.10.17 23:53:46) 
35e kadar diyorsa VDSL hizmeti var demektir. ADSL varsa sadece 16mbite kadar diyor. VDSL kucuk yerlerde daha cok oluyor, normal yani.


  • robokot  (24.10.17 04:17:10 ~ 04:17:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.