[]

Data Analisti olmak için?

Hey selam duyuru sakinleri.

Kısaca yeni işimden bahsedeyim, şöyle ki bir database var ve siz sürekli yeni insertler yazmalısınız. Bu insertler için de sürekli query yazıyorsunuz, bir vatandaştan gördüğüm kadarıyla epey iyi query yazıyor, bir süre sonra ben de outer join, left join, right join bilmemne gibi kavramlara daha hakim olup daha iyi query yazabileceğim. Yani sql ve plsql bilgim gelişecek.

Yalnız şöyle ki bu iş biraz excell mühendisliğine de kaçıyor. Haliyle 1 yıl sonra falan epey sıkıcı hal alacak. Ben de data scientistliğe ilgi duymaya başladığım için acaba bu işte diğer yandan kendimi geliştirerek data scienstislik business intelligence kısmına falan giriş yapıp bu yönde iş bulabilir miyim diye düşünüyorum.

önerileriniz ne?

 
Data analistliği query yazmakla bitmiyor, bulunduğunuz sektörü dolayısıyla elinizdeki datayı da çok iyi tanımanız gerekiyor. Elinizdeki datadan ne tarz analizler çıkaracağınız da çalıştığınız şirketin vizyonuyla biraz paralel. Sevdiğiniz bir alanda çalışırsanız kesinlikle sıkılmazsınız önü de açık pek tabi ki.


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (23.10.17 22:01:32) 
Selam,

Cevap sektör, şirket, senin eğitimin ve (varsa) önceki deneyimin ve elbette piyasanın durumuna bağlı olarak evet.

Anladığım kadarıyla bahsettiğin konularda ilk kez çalışacaksın, ben olsam bunu bir öğrenme basamağı olarak görür, olabildiğince kendimi geliştirmeye çalışırdım. Zaten SQL bilmeyen kimseye gel lütfen bizim Data Science ekibimize lider ol demez. "Drill up" yaklaşımını öneriyorum kısacası ;)

PS. "kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci" ile ayni anda benzer yazmışız, aynen +1 :)
  • hana bi  (23.10.17 22:02:18 ~ 22:08:35) 
öncelikle bu işi derinlemesine öğrenmeye bakın ve bu sırada online data-science eğitimlerini takip edin.

ve bir de python öğrenin.
  • fever  (23.10.17 23:15:24) 
data scientist olmak için sql araçlardan sadece biridir.. excell de araçlardan biridir ancak sonu değildir. data ile neler yapabileceğiniz size kalmış , kimse size şunu şunu yapacaksın demeyecek unutmayın ..

bu noktada olay biraz size kalıyor , bir çok tool var öğrenebileceğiniz ve size katkısı olabilecek.

pentaho (ücretsiz bir tool göz atın )
spss modeler (ücretli ve güzel bir tool , firmanız alır mı almaz mı bilemiyorum )
python öğrenmenizde fayda var çok yerde kullanılıyor ..
  • kennym  (24.10.17 12:53:54) 
sabancı, bahçeşehir ve itü'de bu alanla ilgili tezsiz yüksek lisans bulunmakta. internetten öğreneceklerin ile aşağı yukarı paralel gidecektir ama bilgi kazanırken etiket de kazanmak için düşünülebilir.


  • ilkot  (24.10.17 13:11:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.