[]

hasarlı araba olayı

arkadaş ben gerçekten bu işi anlamıyorum.
benim şahsi aracım, hasar kaydı filan yok, 60bin TL civarında ediyor.

Az önce duyuruda hasar kayıtlı bir subaru gördüm, 60bin TL. çiççek gibi araba.
şimdi ben bu arabayı neden almiyim ki?
satarken nasıl bir kayba uğrayabilirim acaba?
zaten ederinin çok çok altında alıyorum, satarken de aynısı olacak işte.

çok mu basit düşünüyorum, yksa olay gerçekten bu kadar basit mi bilemiyorum.

 
tam emin olmamakla beraber hasar kayıtlı araba eğer trfikten çekme belsi varsa tekarar trafiğe çıkamıyor kaçak olarak hayatına devam ediyor olabilir.

senin gibi araba binerim giderim ne olacak diye düşünen bir de ben varım. bu yüzden o arabayı bir daha satamıyorsun. kimse dönüp bakmıyor
  • zugas  (23.10.17 15:55:32) 
Üstat hasar kayıtlı diye sigorta dosyası oluşturulmuş bir kazayı kast ediyorsanız olabilir. Tabii 50 binlik araç için 40 bin hasar oluştuysa sıkıntı. Yoksa sorun yok.

eğer pert kaydını kast ediyorsanız o zaman sorun var, mesele sadece değer kaybı değil şasesi hasar görmüş bir araç almak her zaman risk taşır. Hiç bir zaman düzen tutmayabilir. Garip garip yerlerinden hatalar verebilir. Aldığınız kadar masraf edebilirsiniz yine de düzelmeyebilir. Güvenlik bakımından bir çok sorun yaşatabilir. bir kaza anında olması gerekenden çok daha kötü tepkiler verebilir.
  • chaoslord  (23.10.17 15:56:39) 
subaru piyasası olmayan bir araba. ilan sahibinin de yazdığı gibi insanlar bu tarz araçları almak yerine az yaka çok kaçan golf, focus, astra gibi araçları tercih ediyor. arabayı almasına alırsın. ama mesela alayım, 1 yıl sonra satar başka alırım dersen o kısımda sıkıntı yaşayabilirsin. golf aracın olsa ve ilana koysan günde 20 kişi arıyorsa bu aracı koyduğunda 1-2 kişi arar. sıkıntısı bu.


  • himmet dayi  (23.10.17 15:57:08) 
hiçbir sıkıntı olmaz, rahat rahat binersin. benim komple boyalı takla atmış araba alan arkadaşım var, 3 yıldır gayet sorunsuz bir şekilde biniyor.

ama kaportası akordiyon gibi katlanmış, sonra da düzeltilmiş bir arabadan kaza anında mukavemet göstermesini beklemek mantıklı değil. şasede eğrilik kuvvetle muhtemel, sürekli sağa sola çekme yapabilir. arabanın etrafında seni koruyan bir çelik profil var, eğilip bükülmüş olabilir, kaynaklı işlem olabilir. mukavemeti azalmış olabilir.

ufak tefek kazadan bir sıkıntı olmaz. ama büyük kazanın derdi de büyük olur.
  • babilbaligi  (23.10.17 16:03:05) 
@babilbaligi'ye katılmıyorum.

hiçbir sorun olmaz diyemezsin abi. ben sadece sağ ön çamurluğu değişmiş diye aldım arabayı ilk sene masrafından belimi doğrultamadım. yok alternatörü bozulur, yok direksiyon pompası yağ kaçırır, yok klima borusu delinir...

motor kısmından hasar almamış arabalar için sorun olmaz yaklaşımında bulunabilirsin ama çamurluk, kaput falan kazaya karışmışsa çok sıcak bakmam ben.
  • himmet dayi  (23.10.17 16:05:14) 
nefis cevaplar be. aferin la duyuru :)


  • teritori  (23.10.17 16:10:50) 
Benim yaptığım bir kazadan sonra şase eğildi. O günden sonra hiçbir şekilde ayar tutmadı araç. Rot balansa giriyor 1 ay sonra 10 derece sağa gidiyordu direksiyon düz iken. Satmam zor olmadı ama. Satamazsın diye bir şey yok yani


  • goodman  (23.10.17 17:16:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.