[]

sunucu arıyorum - Mac Pro kullanan var mı

Sürekli çalışacak, çok az yer kaplayacak ve az elektrik yakacak bir sistem peşindeyim, üzerinde birden fazla sanal makina çalıştıracak, bir takım yazılımlar çalışacak.

Şu anda Intel NUC kullanıyorum, Celeron işlemcili ve yeni deneyeceğim şeyler için çok yetersiz kalıyor çift çekirdek Celeron. Ancak tek VM çalışıyor üzerinde o da harala gürele desem yeridir.

Mac mini'lere baktım lakin en son 2014'te güncellenmiş, ve benim facebook bilgisayarı tek USB portlu Macbook'umdan bile daha yavaş. 2012 i7 modelleri hızlı diyorlar ama bulmak ne mümkün.

Çöp kutusu şeklindeki Mac Pro'lara baktım, fiyatları 13 bin liradan başlıyor. Aslında tam işimi görecek şey ama bana çok pahalı geldi. Quad core versiyonlarını 5-6'ya bulan varsa anında alabilirim.

Onun dışında, özellikle az yer kaplayacak ve az yakacak bir sistem öneriniz var mıdır? Mümkünse otuyla bokuyla uğraşmak istemiyorum, Apple'lar o bakımdan çok iyi geliyor sadece işime odaklanıyorum ama aşırı pahalı işte.

 
Lenovo thinkpad olabilir belki i7li bi model, 2. El sirket cikmasi. Ekrani kapatir kaldirirsin bi koseye


  • yuto  (23.10.17 01:48:42) 
Herhangi cok cekirdekli bir PC, bol RAM, Linux ve Docker (virtualization yazilimi - sanal makina degil de kernel seviyesinde compartmentalisation) senin ihtiyacin olan. Mac Pro da uzun zamandir guncellenemedi, su anda hele fiyatlarina gore cok geride kaldilar. 2018 de gelecek yenileri ve fiyatlari daha asagi olmayacak.

Elektrik problem degil, makinen ful yuk altinda 2 ampul kadar elektrik yakar tas catlasin. Surekli ful yuk olmazsa faturanda hissetmezsin bile.

kucuk anakartli mac mini boyutlarinda bir PC kendin toplayabilirsin ozet olarak.
  • robokot  (23.10.17 01:52:03 ~ 01:56:17) 
os x illa gerekli mi? mac'lerden çok iyi server olmaz. yani o gereklilik ile mac'lerin sağladığı şeyler tam kesişmiyor.


  • alperz  (23.10.17 07:32:41) 
tam aradığın hizmet sanal sunucu hizmeti. hiç yer kaplamıyor, hiç elektrik yakmıyor ve genelde sorun çıkarmıyor.

aws falan takıl derim...
  • babilbaligi  (23.10.17 12:33:26) 
İkinci el çöp kutusu şeklindeki Mac Pro'lardan aldım, quad core Xeon, 12 GB RAM'li. İşimi gördü baya. Buna para yatırmamın tek sebebi sessiz olması, başka bi olayı yok yani. Sadece evde kullanacağımdan böyle yaptım. Yoksa ikinci el daha iyi bir sunucu çok rahat bulunurdu aynı paraya.

AWS de kullanıyorum ancak çok pahalı oluyor karşılaştırırsan, misal bir IBM Qradar deploymenti 12 GB RAM istiyor minimum, artı 8 core cpu lazım, kol gibi girer saat başına.
  • roket adam  (23.10.17 20:31:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.