[]

Ultra Lüks markaların dışında hangi arabalarda Turbo motor var?

Merhaba, Ferrari, Bugatti tarzı arabaların dışında yani VW, Toyota, Renault vb. firmaların hangileri Turbo motor kullanıyor? Hangileri atmosferik motordan vaz geçmiyor?




 
ford da turbo var.


  • paudi  (22.10.17 23:49:54) 
Turbo motoru olmayan marka kalmadı gibi bir şey. Bazılarının Türkiye'de turbo motorları pek tutulmuyor sadece. Mesela atmosferik motoru hala kullanan Honda var, ülkemizde çok tutuluyor. Ama turbosu da var yani yok değil. Benzinli turbo diyorsan belki ufak bir ihtimal 1-2 markada olmayabilir. Ama dizellerin hepsi turbolu.


  • vendorth  (22.10.17 23:55:29) 
atmosferik motor kullanan az sayıda marka var artık olanlarda uzak doğulu üreticiler genelde,honda,subaru,toyota,mazda v.b bu markaların da turbolu modelleri var tabiki de.

artık birçok marka ortak platformları kullanıyor,aracın şasi ve motor dahil birçok parçası ortak oluyor,renault-nissan-mitsubishi ortaklığı-psa grubu,vw grubu neredeyse tamamı turbolu motorlar kullanıyor.


atmosferik motor atık geride kaldı denilebilir,karbon salınımı,emisyon değerlerinin düşürülmesi,düşük hacimli motorlarda ki performans eksikliği,yüksek yakıt tüketimi v.b sebeplerden dolayı.
  • sealth  (22.10.17 23:57:07) 
Bir kere şuan satılan dizellerin hepsi turbo şarjlı marka fark etmeksizin. Onun dışında bir tek mazda var sanırım turbo benzinli araç satmayan.


  • reactionic  (22.10.17 23:58:51 ~ 23.10.17 00:02:00) 
Turbosuz motoru olan marka kalmadı ki dünyada.

Ha ama hala en baz modellerde atmosferik motoru satan markalar var. Sanirim ülkemizde hala lpg avantajli oldugu için ve bu motorlar ile lpg %100 uyumlu oldugu için.

Bildiklerim;
-Wolksvagen 1.0 MPI
-Honda 1.6 VTEC
-Fiat 1.4 fire
-Toyota nin 1.0, 1,33, 1.6, hibritlerindeki 1.8 motorlari.
-Fordlar da 1.6L Ti-VCT diye geçen motor
-Hyundaide de i10,i20lerde hala var. Hatta fabrika çıkışı lpg kiti ile satiliyor.
-Opelde corsa ve astranin en ucuz modellerinde var 1.4 ve 1.2 olmak üzere.
-Nissanin bi tek micra modeli.
-Mazda da skyactive var. O da atmosferik.
-Subaruda emin olmasam da bi iki model kaldı galiba.
-Suziki de hala israrla atmosferikci.

Aklime gelip de şimdi internet sitelerinden baktiğim marka, modeller bunlar. Tam olarak ne için sormuştun?

Detay verirsen daha iyi yardimci olabiliriz..
  • bir3iki7  (23.10.17 00:04:53) 
Evet gerçekten de turbosuz araba yok artık. Ama bu şahsen benim pek hoşuma gitmeyen bi durum. Küçücük motorlardan zorlama şekilde kuvvet ortaya çıkartmak, motorların canına okumak, düşük devir cansızlığı, bozulduğunda masrafları bunlar beni turbo motordan soğutuyor. Bu yüzden atmosferik severim daha çok. Büyük motor, atmosferikciyim, Mazdacıyım.


  • ssiradanbirigibi  (23.10.17 03:14:40) 
Dizeller malum hepsi turbolu zaten.

0.9, 1.0 gibi motorlar olup 90,100, 120 bg gibi olan motorlar da hep turbolu motorlardir.

Artik hemen hemen her markada var bu yuksek beygirli kucuk turbolu motorlar.
  • c1b2k3  (23.10.17 10:42:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.