[]

fitness'la ilgilenenlere soru

yumurta yiyorsunuz elbette. günde kaç tane yiyorsunuz?

ben yaklaşık 4 aydır günde 7-8 tane yiyorum. (sarısıyla beraber)

genel kanı kolesterolü çok yükselltiği yönünde fakat canan karatay 10 tane yiyebilirsiniz demişti.

ayrıca ege fitness'ı takip ediyorum ve kendisi de brendan da 7-9 arası yiyor.

sizde durumlar nasıl?

 
Sadece yumurta değil, yemeklerden gelen kolesterol genel olarak kan kolesterolünü etkilemez, ha keşke etkilese kolesterol olmasa ne kas inşa ederdin ne testosteron üretirdin, bunlar kolesterolle oluyor. Onun dışında bi sınırım yok benim, üst miktar 10-15 taneye kadar çıkabiliyor.


  • angelus  (22.10.17 13:38:58) 
Ya kolesterolden çok bu kadar yumurta yemeyi tavuklar sağlıksız olduğu için önermiyorlar


  • dedi ayca  (22.10.17 15:50:40) 
spor yaparken günde 4 tane kadar sadece sarısını yiyorum.


  • orpheus  (22.10.17 21:24:13) 
Yumurta kolestrolü yükseltmez.
Aksine düşürür.
Canan karatay’ın kitabını da okudum. Orada da yapılan araştırmalardan ve sonuçlardan bahsediyor uzun uzun anlatmayacağım merak ediyorsanız okursunuz zaten.

Ben günde 1 yumurta yiyorum her gün spor yapmama rağmen. Fakat ağır bir kahvaltı yaptığım için yumurta dışında da şeyler de yiyorum o yüzden 2 yumurtadan fazlasını yemem açıkcası.

Ayrıca çok ağır mı idman yapıyorsunuz? Kas yıkımı fazla ise tabiki fazla protein almanız gerekecektir fakat incecik kolları olan “normal” bir şekilde kaslarını antrenmanla yıkıma uğratan adamlar protein takviyesi alıyorlar. Kaç yıllık spor hayatım var ben bile bu kadar toz kullanmadım gerek yok zaten normal besinlerden alıyorsanız abartmadan yumurta yemeniz sizin için yeterli olacaktır.
  • powerpufgirl  (22.10.17 21:31:11) 
sarısını iptal et bence, çok fazla kaçabilir.

yumurta 2 tane yiyorum, ama genel olarak yüksek protein alıyorum.
  • eindaclub  (23.10.17 11:24:17) 
@powerpufgirl evet ağır yapıyorum diyebilirim. haftanın 3 günü fullbody, 2-3 günü de karın.
tozdan bahsedecek olursam; günde 2-2,5 ölçek alıyorum. yaklaşık yarım kilo da et yemeye çalışıyorum.
kahvaltıda sadece yumurta ve ardından süzme yoğurt, yulaf vs
  • a man alone  (27.10.17 02:52:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.