[]

Sanal gerçeklik teknolojisi

Merhaba vr teknolojisi sizce yıllar sonra hangi sektörlerde kullanılıyor olabilir? Nasa yıllardır astronotları eğitmekte kullanıyormuş mesela. Bu ilerde oyunlar dışında başka alanlarda da kullanılır mı sizce?




 
eğitim sektöründe zaten yıllardır kullanılıyor. iş güvenliği sağlığı alanında...
hatta bizim şirket bu şekilde verdi eğitimi.
bir de malum bir kullanım alanı var tabi, thaim edeceğin üzere.
  • benaslindayohum  (22.10.17 00:57:51) 
Kullanılmayacağı sektör olabilir mi, belki onu düşünmek lazımdır.

Olabileceklerden bazıları:

- Eğitim
- Tüm iş teknolojileri (Toplantılar vb)
- Sağlık(Ayakta tedavi gerektiren muayeneler vb)
- Tasarım
- Sahne Sanatları
- Müzik
- Turizm (Gezi turları vb.)
- Müzeler vb.
  • hana bi  (22.10.17 00:59:03 ~ 01:01:43) 
Gerçeğini yapmaya halihazırda imkanımız mevcut olmayan/gerçeğini yapmasinin çok pahalı olduğu şeylerin gerçeğini yapıyormuş hissine yakın yapmaksa sanal gerçeklik.mesela seks makinesi olarak karşımıza çıkabilir. İnşaat olarak karşımıza çıkabilir. Oyun sektörü zaten var. Evde yanlızlık çekenlere yönelik zimbirtilar icat edilebilir.


  • scorpion37  (22.10.17 01:03:48) 
Bence bir bekleyip görmek lazım, google glass, xbox kinect de ilk çıktıklarında neler neler vadediyorlardı.

Bu VR'da en önemli sorun bence yürüme ve hareket etme olayının olmayışı, o yüzden bir türlü oyunlara entegre olamıyor.
  • gezegen olan pluton  (22.10.17 01:25:17) 
pazarlama.


  • dafaisss  (22.10.17 02:13:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.