[]

Aynı semtte benzer daireler neden farklı fiyatta?

50 m^2 civarı max 5 yıllık 1+1'lerin satış fiyatları neden farklı olabilir?

neredeyse aynı iki daireden şu 66 bin:

www.sahibinden.com

şu 130 bin:
www.sahibinden.com

arası birkaç yüz metre. bunlar tek değil. çok örnek var böyle. onlar da şurada:

www.sahibinden.com

aynı fark 3+1'de yok.

 
birisi site içidir diğeri değildir
bir de satıcının dilediği rakamı çekmesine engel yok böyle böyle uçuyor fiyatlar

  • basond  (21.10.17 23:10:06) 
Biri esyali digeri esyasiz, biri on cepheye digeri arka cepheye bakiyor, birinin binasinda fitness salonu var digerinde yok.

Sadece ilanda yazan farklar bunlar, malzeme kalitesinden komsu profiline bir suru sey fiyati etkileyebilir.
  • crown  (21.10.17 23:10:57) 
@crown: salon, site içi, eşya... bir ev daha katıyor neredeyse. bu normal mi?


  • ya ben lan neyse  (21.10.17 23:13:07) 
Sadece bunlar katmaz. Ama ucuz olan dairenin binasinin iskani yok, asansoru calismiyor ve daire en ust katta yuruyerek cikilacak. En ustte oldugu icin isinmasi da sorun olacak, diger daire ara katta vb.

Tum bu dezavantajlari bir araya getirince (ve ilan disinda evleri canli gorunce daha kim bilir neler cikacak) normal olabilir durum.
  • crown  (21.10.17 23:23:48) 
biridi çatı katı yani hiç tutulmayan kat birisi çat altı en tutulan kat.
130 bin olanın binası rezidıns tarzında yapılmış sanırım. öbürü normal bina. arada 5 metra kare fark var. bunlar fiyatı yükseltecek etmenler ama bu iki dairedeki fiyat farkı tamamen satıcının abartması diyebilirim.
tabi bir de şu var. iki binanın ucuz olanın yakınında dere gibi kötü faktörler varsa fiyatı çok düşürür. mesela izmir buca şirinyerde daire fiyatları deli gibi yüksekken şirinyerin devamında birahanelerin olduğu bir cadde var orada daire fiyatları normalden 50 bin lira falan düşük oluyor. böyle bir durum olabilir.
  • ismira007  (21.10.17 23:28:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.