[]

trafik sigortası geçti

Dün kaza yaptım suçlu benim tutanak tutulacaktı ama zorunlu trafik sigortamın 2 hafta süresi geçmiş yeniletmeyi unutmuşum adamla anlaştık konuştuk sanayide yaptırtcaz arabayı masraf benim tarafımdan karşılanacak ancak adam sonradan bana dedi ki ben işte arabayı ilana koymuştum birisi ile anlaşmıştık bu hafta arabayı satacaktım şimdi benim aracın değeri düştü aradaki farkı size yansıtcam falan tarzı şeyler söyledi bende ödeyemem maddi gücüm buna yetmez dedim. Şimdi adam bana yalan mı söyledi doğru mu söyledi bilemiyorum ve ben bunu ödemek istemiyorum ya da ödemek zorunda mıyım aradaki farkı? tamam adamın arabasını tamir ettircez ondan sıkıntı yok adam arabam değer kaybetti aradaki farkı sana yansıtcam diyip duruyor. Ne yapmam gerekli?




 
Adamla anlasmaya bak. Deger kaybini odemen gerekir. Yoksa deger kaybi davasi falan acabilir.

(bkz: deger kaybi davasi)

Kendini karsi tarafin yerine de koy. Ikinci el satsan 40000 edecek aracin var, biri gelip vuruyor, tamam tamir ettireyim diyor ama dedigi her seyi yapsa, sanayiden ciksan arabayi satmaya kalksan ederi 35000. 5000 lira iceridesin ve senin sucun yok. Ne dusunursun?

%100 kusurlu degilsen kusurlu oldugun oranda odemen gerekli saniyorum.

Bir de hasar gormus parcalar daha once hasar gormus ve tamir gormus parcalarsa o zaman ekstra deger kaybi olmuyor falan bir suru olayi var eksperin gormesi lazim.
  • robokot  (21.10.17 20:17:23 ~ 20:22:24) 
tutanak tutuldu mu? tutulduysa ve kusurlu olan sizseniz yapacak bir şey yok.


  • nrmnm  (21.10.17 20:20:11) 
Tutulmadı


  • atcapar  (21.10.17 20:23:22) 
Daha tutanak tutulmadı benim sigortamın 2 hafta süre geçti ben yarın adam ile tutanak tutsam Sigorta bana ne kadar ceza verir? Artı karşı tarafın masrafını karşılar mi?


  • atcapar  (21.10.17 20:25:04) 
hee karşılar kardeş. hatta cebine de 100 lira harçlık koyar. hey allahım ya.


  • Delay Fuze  (21.10.17 20:32:52) 
kesinlikle anlaşmaya git. arabanın değerinin azalacağından bahsediyor ancak resmi kayıtlarda kaza geçmiyor ki? sanayiye gidip yaptıracaksın, zaten onu ödeyeceksin. üstüne istediği farkın en az yarısını teklif et.

ama sonuçta buna benzer bişi başıma gelmişti. ehliyetsiz kaza yapmış, adamın resmen kucağına oturmuştum. herşey legal olsa 500 tutacak masrafa 2000 lira param gitmişti. hayat...
  • herospower  (21.10.17 20:37:02) 
Geçti o iş. Hiç girme o topa. Tutanak tutmadıysanız sıkıntı yok. Tutsanızda değer kaybı öyle kafasına göre olmuyor. 4000 lira masraf çıkan araca değer kaybı çıkmadığını gördüm mesela. Onun hesaplaması var internette bulabilirsiniz. Aracın o parçasının daha önce değişip değişmediğine vurduğunuz yerdeki parçanın cinsine göre değişiyor. Mesela tampona,fara verdiğiniz zarar değer kaybından sayılmıyor. İsterse gitsin şikayet etsin jiçbir şey çıkmaz eğer bir şeye imza atmadıysanız


  • goodman  (21.10.17 20:49:23) 
bunlar hayat trollu oluyor, tamamıyla keyfiyet faktörü. her türlü haklı.

amaç para koparmak ama kızamazsında zira %100 haklı.
  • kleider  (21.10.17 21:48:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.