[]

Finlandiya'da yaşam, vize işlemleri ...

Merhaba, şimdi bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Finlandiya / Tampere'de bir arkadaşımın evi mevcut fakat arkadaşım şuan Türkiye'de ve eşi de Kanada'da çalışıyor.. Eşi aracılığı ile bana davetiye yollayacak Kanada'dan ve Tampere'deki adreslerini, konaklayacağım yer olarak göstermeyi planlıyoruz. Şöyle bir sıkıntı çıkabilir denmiş; "siz Kanada'dasınız, eşiniz Türkiye'de. Davet ettiğiniz kişiyi tanıyor musunuz ve siz yokken evinizde kalması problem olmayacak mı? " vs vs . Bu pozisyonda ülkeye girişimde sıkıntı çıkabilir mi? Bu arada ilk kez yurt dışı seyahati yapacağım daha önce hiçbir vize işlemim yok. Şu anda Finlandiya'da olan, konaklayan birileri bana yardımcı olabilir mi bilgi deneyim kısmında? Bir diğer planım da turistlik değil de direk dil okulu aracılığıyla vize başvurusunda bulunmak.. Bu tarz bir kaç sorum olacak, vakit ayırabilirseniz çok sevinirim..




 
sikinti cikabilir, kimse bir sey diyemez o konuda. en azindan sinir polisi kalacagin yeri soracaktir sana kapida, dogrulayacaktir, ama arayip sorarlar mi bilmiyorum. hostellerde etc. kalacagini beyan edebilirsin belki.

baska sorularin varsa yaz yine bu duyuruya, musait olan birileri cevaplar, ben de denk gelirsem cevaplarim...
  • lanc  (21.10.17 14:14:16) 
davetiye mektubunun nerden yollandığı önemli değil bir kağıda imzalı bir doküman yollasa onun da yazdırılmış hali sizde olsa yeterli. onu da vize işlemleri için teslim edebilirsiniz bir kopyasını da giriş işlemleri için saklayabilirsiniz. sınır polisi de muhtemelen aramaz ancak işi sağlamaya almak istiyorsanız bir otelden geçici rezervasyon yaptırabilirsiniz.


  • insan opusen hayvandir  (21.10.17 15:56:52 ~ 15:57:27) 
turistik seyahatlerde dikkat edilen en önemli iki detay şu: bu adam, ülkesine geri dönecek mi? ülkemizi ziyaret ettiği süre boyunca harcayacak parası, kalacak yeri var mı? gerekli belgeleri toplayıp, bu konuda yeterince inandırıcı olursan, sorun çıkacağını sanmıyorum.

yalnız davetiye her zaman riskli. çünkü "bunun burada tanıdığı var, gelip burada kaçak olarak yaşamayı düşünebilir" diyor adamlar. açıkçası eşi türkiye'de olan ve kanada'da çalışan birinin finlandiya'daki evine başkasını davet etmesini de pek hoş karşılamayabilirler, ben olsam "ne alaka" derdim. ha pekala "kalacak yeri varmış, tanıdıkmış hem de, sorun çıkmaz" diye de düşünebilirler, orasını bilemeyiz. diğer belgelere bağlı büyük ölçüde.

dil okulu aracılığıyla vize başvurusu kısmını anlamadım. finlandiya'ya ne amaçla gidiyorsun ve ne kadar kalacaksın? turistik gezi için gitmeyi planlıyorsan dil okuluna başvurmak anlamsız olur. bildiğim kadarıyla dil okulu yoluyla vize alabilmek için zaten önce dil okuluyla anlaşmak, onlara ödemeyi yapmak gerekiyor. vize almak için bilmem kaç bin euro para mı vereceksin? kaldı ki hangi dil bu? finceyse eğer, sana "niye fince öğrenmeye geliyorsun" diye sorabilir konsolosluk. daha geçen gün bir tanıdığımın finlandiya dil okulu vize başvurusu reddedildi çünkü kız hem okumuyor hem işsiz. iş-okul durumu önemli. o ne durumda sende mesela?

ülkeye yerleşim amacıyla başvurmayacaksan eğer, ilk turistik gezinde çok uzun süreli vize istememeye gayret et. ben de mesela ilk yurtdışı çıkış tecrübem için polonya'dan 29 günlük vize istemiştim, reddetmişlerdi. belki 8-10 günle sınırlı tutsaydım verirlerdi.

ama en önemlisi iş ve para. gerisi detay. türkiye'de sabit gelirin ve mevcut bir işin var mı? veya devam eden öğrenciliğin, bankada paran var mı? konsolosluk, sen başvurduğunda, "bu adam ülkemizi gezip tozacak ve vize süresi bitmeden türkiye'ye geri dönecek" diye düşünecek mi? asıl nokta bu.
  • der meister  (21.10.17 16:03:32) 
@der meister açık konuşmak gerekirse turistlik diye gidip yerleşmeyi düşünüyorum, bir şekilde vatandaşlık mevzularını takip edip koşulları sağlamaya çalışacağım.

Burada hali hazırda okuyorum evet üniversite öğrencisiyim Marmara Gsf de. Aynı zamanda tattoo sanatçısıyım yani burada sabit bir gelirim,stüdyom yok ama oraya gidersem belki bir stüdyo ile iletişime geçip kalıcı olmanın yollarını arayabilirim vs.

Buradaki hayatımı bırakıp komple oraya yerleşmeyi düşünüyorum bir şekilde, dil okulu vs düşüncem de bu sebepleydi belki daha uzun süreli alabilirim bu sayede demiştim (hem orada kalacaksam fince şart ileride zaten).

Yani şimdi özetle hem ilk çıkışım olduğundan hem de fazla güven vermediğimden sanırım turistlik gezi kafasıyla 3 ay gibi bir süre vize alamam ?

*Bu arada ilgi alakanıza çok teşekkür ederim oldukça açıklayıcı şeyler yazmışsınız..
  • yqzkrttpli  (21.10.17 17:24:11 ~ 17:25:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.