[]

kolay çevrilecek İngilizce makale

kolay cevrilebilecek, basit ve kısa tıbbi İngilizce makale arıyorum. ingilizcem rezalet, dahiliye stajı alırken sacma sapan bir seçmeli medikal İngilizce dersi çıktı. sınavıma iki hafta var ve bunu yapmak zorundayim. çevrilmiş hali de olan bir makale de tavsiye edebilirsiniz. ya da beni bu anlamda yönlendirebilirsiniz; makaleyi şuradan bul, şöyle cevir, şuradan şuna bak vs.

makale iç hastalıklariyla alakalı bir şey olursa güzel olur. teşekkürler <3


 
www.ncbi.nlm.nih.gov

Bu abstract tabii de pubmed'e erişimi olan birini bulabilirsin sanırım tamamını görüntülemek için. Bu arada makale doğru, işe yarıyor.

Ayrıca ders hiç de saçma sapan değil bana kalırsa. Bunları okuyamayan bir doktorun kendini ne kadar geliştirebileceği muamma.
  • i was made for you  (21.10.17 01:47:16 ~ 01:51:00) 
ders zaten saçma sapan değil, şu an olması saçma sapan


  • yuvarlanantencereninkapagi  (21.10.17 01:53:22) 
Soruyu görünce aklıma geçen seferki B12 hadisesi geldi, aramaya ordan başladım ben de.

Burda tip-2 diyabet hastalarında metformin kullanımına bağlı B12 vitamin eksikliğinde görülen artış üzerine bir cross-sectional çalışma yapılmış: www.ncbi.nlm.nih.gov

Burda da nadir görülen bir vaka örneği olarak genç yetişkin bir bireyde B12 vitamin eksikliğine bağlı nöropatiye dair bir case report (vaka sunumu) yapılmış: www.ncbi.nlm.nih.gov

Görece kısa denecek metinler. Aradığınız şey ile bunlar ne kadar uyuşur emin değilim ama şunu söyleyebilirim, eğer makale derken sadece herhangi bir bilimsel yayın kastesildi ise ararken sizin de "case report"lara bakmanızı öneririm.
  • olanlaolunmaz  (21.10.17 02:40:34 ~ 02:47:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.