[]

Neden iş bulamıyorum?

Liseden moda tasarım çıkışlıyım, özel bir üniversiteye 2 yıllıktan dgs ile geçiş yaptım, tam burslu olarak yine moda tasarım bölümünde 4'e tamamladım, 1 sene de erasmus ile yurt dışında okudum, mezun oldum yurt dışında 2 ay, Türkiye'de 1 sene Lcwaikiki'de, 2 ay kadar da başla bir firmada staj yaptım. İngilizcem iyi, gerekli programları kullanmayı biliyorum. İnsancıl şartlar oldukça oturup hevesle istekle çalışırım. Sadece tasarımla da ilgilenmiyorum, sanatla ilgiliyim, desen tasarlıyorum, fotoğraf çekiyorum, kolaj yapıyorum vs. Çoğu yaşıtımdan, mezun olur olmaz "feşın dizaynır" yazan tiki tiplerden daha iyiyim. Neyi yanlış yapıyorum da iş bulamıyorum?




 
reklamın zayıftır
evet işlevin çok iyi olabilir ama işlev kadar reklamda önemli
mülakatlara falan giriyorsan kendinen emin ikna edici bir tavır sergilemen gerekli.
  • basond  (20.10.17 20:07:56) 
feşın dizaynır yazan kişiler kendini daha iyi pazarlıyor. zaten bu ülkede eğitime falan çok bakmıyorlar, işe alımdan önce seni yapılacak işe dair testlere de sokmuyorlar, kim kendini daha iyi pazarlarsa onu alacaklar.
bide sizin sektörde eğitim almayan insanlar da "modacı" olabildiği için daha zor sanırım, biraz daha içerden adam bulmayla, tanıdıkla vs yürüyor sanki.

  • pamuk helvalar cebe  (20.10.17 20:27:36) 
Bilmiyorum bi faydasi olur mu ama modayla ilgili iki tanidigim var ikisinin de blogu var


  • yuto  (20.10.17 20:30:18 ~ 21:37:30) 
linkedin+europasscv basınız.


  • binder dandet  (20.10.17 20:31:14) 
@yuto ya o biraz ilgi alanıyla alakalı bence, olması gereken bir şey değil illa.

@binder dandet linkedin zaten var europass kullandım ama zamanla manasız buldum kendim farklı bir format ve tipte hazırladım. Pekala güzel de oldu
  • dedi ayca  (20.10.17 20:39:49) 
okudugun ve eğitim aldıgın bolumler tirişka. sektorün ile ilgili işlere girebilmen için senin aldığın eğitimlere gerek yok. örnegi (bkz: buse terim)

sektoru değiştirip kasiyerlik yada tezgahtarlık gibi mesleklere yonelirsen iş bulman daha kolay olur.
  • paudi  (20.10.17 20:51:35) 
imajını giyim tarzını değiştir, ya da iş görüşmesine filan gidersen ona özel bir sizler nasıl diyor kombin yap kendine. yani bakıldığında "aha moda tasarımcısı" diye bağırcak ama kitsch ya da moda ikonu gibi gözükmeyen bir şeyler.


  • dafaisss  (20.10.17 21:11:17) 
işi yanlış yerde arıyor olabilirsin, arama ağını genişlet


  • felatunbey  (20.10.17 21:18:53) 
@paudi yani parası olan "moda tasarımcısı" oluyorsa bunun benimle ilgisi nedir? bölüm ya da eğitim tırışka değil, burada eğer sermayen yoksa ve kendi yerini açmıyorsan para etmiyor sadece. tam bir amca mantığına sahipsiniz, mühendis ve doktor değilse tırışkadır, kasiyerlik yapsın. oldu yani cidden. küfür de ederdim aslında ama duyuruda yasak <3

@xportant aslında aksine bunu hangi mülakatta söylediysem "aaa dört yıllığa mı tamamladınız ne güzel, çoğu insan iki yıllık okuyup iş arıyor" dediler. dörde tamamladığım için hırslı, istekli bir izlenim bırakıyorum insanlarda. kimseye bir şey savunmayacağım, ilk senemde olmadı dört senelik, çeşitli kişisel ve ailesel sorunlardan dolayı, ikinci bir sene hazırlanmaya da maddi durumumuz el vermiyordu, mecburen iki yıllık girdim sonra da dört yıllık kazandım.
  • dedi ayca  (20.10.17 21:45:26) 
alan hakkında hiçbir bilgim yok, niye iş bulamadığını da bilmiyorum ama ne yüklenmişsiniz lan kıza. herkes yapıyormuş bunları. üniversiteli olmasak inanacağız. kaç tane adam var allasen erasmus'un üstüne 2-3 farklı yerde staj yapıp kendini alanında geliştiren? bölümünü başarıyla bitirmiş, uluslararası tecrübe kazanmış, alanıyla ilgili tecrübe de kazanmış yani bir öğrenciden daha ne bekleniyor ki ben onu anlamadım.

aramaya devam. klasiktir, ilk iş konusunda çok seçici olmayın derler. bi' yere kapağı attın mı gerisi gelir gibi. moralini bozma. aramaya, yapabildiğin ölçüde kendine bi şeyler katmaya devam et. vay amk kasiyer olsun demişler lan ahaha. sanki kütüphaneciliği 2.5 ortalamayla, evden çıkmayarak bitirmiş kız. yine eleştirin de insaflı olun. ben eleştiricem mesela. sen litvanya'da kalıpçı olacaktın. geri dönerek, o işi kabul etmeyerek büyük hata yaptın.

AYÇA LIVES MATTER
  • der meister  (20.10.17 21:54:01) 
Ayrıca erasmus ile ilgili de şöyle bir cevap vereyim, okulum Erasmus ile öğrenci gönderimini en çok destekleyen okullardan bir tanesi ama genelde giden bölümler mütercim tercümanlık, ingilizce işletme vs. 40 kişilik kendi dönemim olan sınıfta tektim (ayrıca alt sınıflarla da ders alıyordum dgs'li olduğum için o şekilde de bir 40-50 kişi tanıyorum onlar arasında da tektim.). Dönemimden bir kişi başvurdu o da 30 aldığı için sınavdan, barajı geçemeyip gidemedi. Liseden arkadaşlarımın hiçbirisi de erasmus yapmadı + ingilizce de bilmiyorlar. Herkes düşündüğünüz gibi değil. Stajı da çoğu insan naylon yapıyor. Burası Türkiye, lütfen herkes olması gerektiği gibi davranıyormuşcasına düşünmeyin.


  • dedi ayca  (20.10.17 22:16:38) 
moda dergileriyle iletişime geçtin mi? moda dergisi nedir desen bir tane bile gösteremem(burda sayılmaz sanırım) ama orada bu işlerde parmağı olan birinin yardımcısı olarak bile başlasan sektöre ucundan girmiş olursun. türk dizisi gibi olacak ama kantinde kahve içerken yaptığın çizimleri gören dergi sahibi sendeki ışığı fark edebilir.

şu anda bundan daha iyi seçeneğin yok ama der meister doğru diyor; torpil olmayınca ilk iş için beklentileri düşük tutmak gerek. mesela yutubırlara bir şekilde ulaşıp onarın videolarına çıkabilirsen bi şekilde fark ettirebilirsin kendini. yaratıcılık işleri böyle girişkenlikler gerektiriyor, biraz daha yırtık olmayı deneyebilirsin.
  • Bruce  (20.10.17 22:28:37 ~ 22:31:31) 
Bence olaya hala yanlış yerden bakıyorsun. İyi notlar alırsam, okulu dolu dolu geçirirsem iş bulurum diye düşünüyorsun ama yok öyle bi dünya. Bu Şirinler'i görmeye benziyor. Türkiye'de uslu uslu ders çalışan herkes hemen iş bulabilseydi herkesten önce öğretmenler işsiz kalmazdı. Ve sürekli kendini diğer insanlarla karşılaştırıyorsun. Onlar kötü, ben iyiyim mesajı veriyorsun. Gerçekten bunları yazarken kötü bir niyetim yok ama her ülkenin her sektörde belli bir kapasitesi olduğunu fark etmen lazım. Bu sektörde işe ayda 10 kişi alınıyorsa sen ne yaparsan yap 11. kişi olamazsın. Arz talep meselesi. Çevrende iş bulmuş arkadaşların varsa onlarla iletişime geç ve nasıl yöntemler izlediklerini öğren.


  • dissendium  (20.10.17 22:29:04) 
@dissendium nasıl göründüğünün farkındayım ama her şeyi burada bir duyuruda anlatmam mümkün değil :d ben açıkçası ortalamanın bir tık üstündeyim. Hani ne yaptığının, ne yapabileceğinin farkında olan, kendini geliştirmeye çalışıp uğraşıp didinen birisiyim. Zaten sınıfın %80i falan çöp sırf baba parasıyla, kız olduğu için moda okuyan tipler. %15i benim gibi boş beleş olmayan ama yine de en iyisi olmayan tipler, geri kalan da zaten bu işe inanılmaz tutkuyla bağlı modayla yatıp kalkan insanlar. Ben hiçbir zaman "o %5lik dilim iş buluyor yhaa ben neden bulamıyorum" demiyorum çünkü sezar'ın hakkı sezar'a. Ama %80den de farkım olduğunu düşünüyorum. Bir de bu benim kendimi beğenmişliğim de değil, hocalarım da hep bu şekilde konuşuyor.


  • dedi ayca  (20.10.17 22:43:47) 
geçen işin biri cepteydi, ötekine de "söz vermiim de bakarız" falan diyodun ayşa hanım. olmadı mı o işler ya?

piyasa böyle, illa ki bi yer olur. biraz şansa oluyo bu işler.
  • Delay Fuze  (20.10.17 22:47:33) 
@Delay Fuze o cepte dediğim yer "çok beğendik biz sizi mm şahane" falan dedi ama hafta içinde 9-7, cumartesi de yarım gün çalışıyorlarmış, servis minibüsle evime 15 dk uzaklıktan alıp bırakıyordu, bir de asgari dediler. Öyle olunca bb dedim. Öbür yer de mavi'ydi telefon etti ik, departmandakiler fikir değiştirdi en azından bir sene tecrübeli arıyorlarmış dedi


  • dedi ayca  (20.10.17 23:19:05 ~ 23:54:07) 
bi yerden başlamak gerek ayşa hanım, boşta beklemek de psikolojik olarak yoruyo insanı. o işte çalışırken başka iş de bakabilirdin aslında ama sağlık olsun. olan olmuş. umarım beklentilerine cevap veren bi yerde iş bulursun.


  • Delay Fuze  (20.10.17 23:25:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.