[]

Sevgili Türk Dili uzmanları

Soner abimizin şarkısında

Aşk bize göre derine "tekamül" ediyor
Kimine göre serine
Dön artık dön evine, nasıl koyabilirim
Birini birinin yerine

Diyor.

Bunun tekamül değil de tekabül olması gerekmez mi ?

Tekamül: 1. Olgunluk, olgunlaşma. 2. Gelişim, gelişme
Tekabül: 1. Karşılık olma, karşılama. 2. man. Karşı olum
(Kaynak: TDK)

 
ben bu şarkı sağda solda kulağıma çalındığı zaman, bir yandan kahkaha atıp bir yandan bu şarkı bütün o süreçlerden gerçekten bir tane bile insan evladı bu hatayı nasıl fark etmedi diye hayret edip, bir de üzülüyorum.


  • ofelia  (20.10.17 11:43:06) 
ok karıştırılıyor iki kelime.

sanırım tekamül e daha fazla aşina kulaklarımız, tekabül deyince biraz eğreti mi geliyor ne :)
  • issiz karga  (20.10.17 12:26:08) 
Bence de tekabül etmeli, fakat söz yazarına sormak gerek çünkü şarkı sözlerinde çok çeşitli acaipliklerde ifadeler var. "Ben sustum cevabını" ilk aklıma gelen, ki bunun kökeni de sezen aksuya aittir. Yani söz yazarının beyninin içinde olup bitenleri öğrenmemiz lazım. Yoksa sözlere bakınca evet tekabül çok daha doğru.


  • yaren  (20.10.17 14:18:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.