[]

Nabzım düşmüyor

doğru düzgün yürüme dahi yapmayan biriyim. bugün 14.30 da 50 metre kadar mesafeyi 30 saniye aralarla 3 defa var gücümle koştum. 100 metreciler gibi.

nabzım düşmeyip halsizlik çok artınca acile gittim. -tek doktorlu ilçe hastanesi-
sağ olsun hekim ekg çekip "bir şeyin yok, nabzın yüksek -100'dü- ekg normal" dedi. yarım saat kadar oksijen tüpünden hava soluttu. şimdi saat 20.00 oldu ama dinlenmiş halde nabzım 90-100 arası.

neden böyle oluyor, endişelenmeli miyim? 5 saattir düşmedi nabzım.

30 yaş e, çok az göbek... 5 ay önce kardiyolog iyisin demişti. minimal mitral yetmezlik var.

 
( Herhangi bir tıbbı bilgim yok )

Vucudunuz alışkın değilse bir anda bu şekilde yüklenmek kalp krizine dahi sebebiyet verebilir. Spor salonuna yeni yazılan insanları hemen koşu bandına çıkarıp başlarından atan hocalar kaç kişinin ölümüne sebebiyet verdi bu şekilde. İdeal kilonuzda olabilirsiniz hatta baklavalarınız dahi görünebilir fakat vucudunuz tempoya alışkın değilse söylediğiniz gibi yürümüyorsanız özellikle bilgisayar başı ve arabada geçiyorsa hayatınız sizin için koşmak daha doğrusu fazla efor sarfetmek en büyük tehlike. Vucudunuzu yavaş yavaş alıştırın misal veriyorum 1 ay 1 saat boyunca yürüyüş yapın ondan sonra yavaş tempolu koşuya geçin sakın ama sakın var gücünüzle koşmaya çalışmayın. Halı saha maçları içinde aynı şey geçerli
  • Aşk Adamı  (19.10.17 21:05:22) 
benim de dinlenirkenki nabzım öyle. koşarken 180 e çıkıyor.


  • king lizard  (19.10.17 21:12:42) 
@king: hocam, 60-70 olması gerekmiyor mu?


  • ya ben lan neyse  (19.10.17 21:14:52) 
kan tahlili yaptırabilirsen iyi olur. özellikle B vitamini ve Fe değerlerine baktır.


  • kararsızataletfilozofu  (19.10.17 23:08:35) 
80 filan olması gerekiyor. 60 civarı sporcuların nabzı oluyor genelde.

benim de 100 filan hep normali ama ben zaten bunun için doktor gördüm. kalp, guatr her şey bakıldı, domuz gibiymişim.

onu ölçtükçe yüksek kalıyor bu arada :D
  • supergirl  (20.10.17 00:26:40) 
80-100 arası normal. Benimde 90'larda hep.


  • imelih  (20.10.17 00:51:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.