[]

Müslüman sakalı hk.

Şimdi tartışma başlarıcı gibi görünüyor ama amaç o değil. Bu müslüman dincilerin sakalları neden hep güneşte kavrulmuş ve kum fırtınasına maruz kalmış gibi? Yani Arap yarım adasındakiler gerçekten iklim sebepli desek, orta doğunun kalanında Ve de Türkiye'de neden böyle? Demek istediğim sakal aklınıza gelmiştir kesin. Hani en klasik şu fotoğraftaki gibi:

iblog.milliyet.com.tr

Yani taramak, bakım yapmak falan günah mı görülüyor? Sakalı kesmenin günah olduğuna inanan birkaç kişiye denk gelmiştim mesela. Onun gibi mi?

 
vallahi ben dediğin gibi bir genelleme yapmayı doğru bulmuyorum. sadece şunu diyebilirim ki herkesin sakal genetiği iyi değil. çoğunluğun kötü hatta. ama onlar buna takılmadan çok sakal uzatıyorlar uzasın istiyorlar. uzayınca da o fotoğraftaki gibi oluyor geneli bakımlı da olsa öyle. ancak belli bir kısalıkta tutmaları lazım estetik olarak iyi görünmesi için. sakal genetiği iyi olan bir adam ise özel olarak bir şey yapmayıp sadece normal duş alıp sakalını uzatsa bile iyi gözükür zaten.


  • fyodor fyodorovic  (19.10.17 19:49:18 ~ 19:49:50) 
Sakalı tarayıp ara sıra güzel kokulu ve faydalı yağlarla bakım yapmak, düzgün görünecek şekilde kesmek bizzat Hz. Muhammed'in sünneti. Yanında mutlaka tarak ayna misvak(diş fırçası) taşırmış.

Herkesin sakalı gür olacak diye bişey yok. Kimi makul miktarda uzatır kimi kısa tutar kimi sakalsız gezer. Sakal görüntüdür, erkeğin süsüdür bıyık gibi. Önemli olan hem temiz ve bakımlı olması hem de güzel, itici olmayan, kötü düşündürmeyen/hissettirmeyen bir görünüm vermesi.
  • yaren  (19.10.17 19:52:17) 
Müslümanların demeyelim de Arapların sakalı böyle. Onlar da ırksal özelliklerinden dolayı düşük yoğunlukta ve kadayıf formunda bir sakal yapısına sahip oldukları için böyle, uzatmaya çalıştıklarında da böyle gözüküyor. Onlar da bundan bıkmış olacaklar ki saç-sakal ektirmeye geliyorlar durmadan.


  • angelus  (19.10.17 20:14:37) 
@fyododor fyodorovic ve @angelus genetik ya da ırksal deyip geçemem çünkü bu şekilde sakalı olanlar genelde aynı derecede muhafazakar dinci oluyorlar. şöyle olabilir gerçi, dediğiniz gibi araplarda ya da o gen havuzundan nasibini alanlarda sakal böyle çıktığı için böyle yapma çabası. çünkü bariz bir bakımsızlık durumu var. bu arada bu kadar seyrek ve taşlı şekli sakal daha ziyade asya gen havuzunda olmuyor mu?

@entegre o adamı aklıma direkt o geldi diye arattım. onun müslüman olup, olmaması değil konu.

ayrıca:
@yaren ve @entegre müslümanların sakalı böyledir demiyorum bu arada. hani en basitinden Ali'nin tasviri olan çizimlerde, gayet bakımlı, düzgün sakallı (hatta kaşlı) bir şekilde bulunur. Yine padişahların resimleri, günümüzdeki ılımlı moddaki islamla bağdaşan haliyle sakal da o şekilde düzgün ve bakımlı mesela.

yani müslümanlık ile genel değil de mezhepsel olabilir belki de. bilemedim.
  • nawar  (19.10.17 22:10:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.