[]

İstanbul'un kadınlar için en tehlikeli 10. megaşehir olması

Sözlükte bununla ilgili bir şey göremedim, bence bir başlığı hak ediyor. Yazar olan biri açabilir belki.

poll2017.trust.org

şuradaki sonuçlara göre İstanbul Afrika ve Hindistan gibi ülkelerdeki şehirlerden sonra 10. olmuş.

Siz ne düşünüyorsunuz?

 
Ben diyorum Istanbul'da hayattakalan her yerde kalir diye (9 sehir disinda yani arastirmaya gore). O kadar ulke gezdim bos yere Traveller degilim Turkiye kadar kaziklanma oldurulme tehlikesi aklima gelen ulke olmadi. Bir de kadin olsam surekli tecavuze ugrayip ellerimin kesilerek oldurulmem korkusu olurdu sanirim...bknz Ozgecan


  • Traveller  (19.10.17 19:21:45) 
sanırım neden 10. olup daha yukarlarda olmamasına şaşırdın..?


  • AlsterWasser  (19.10.17 19:24:48) 
new york 13, moskova 16, paris 17, londra 19; ben asıl bunlara şaşırdım. gerçi megakent dediği için rekabetteki sayı düşüyor.

afrika ve hindistan'dan sonra en güvensiz yer neresi desen ortadoğu gelecek akıllara, bu açıdan da normal.
hatta AlsterWasser +1, iyi bari daha yukarıda değiliz dedim.
  • Bruce  (19.10.17 19:28:14 ~ 19:28:55) 
@Alster bir şaşırma yok bildiğimiz şeyler zaten de, Avrupa'ya böyle yakın olup, hatta bir kısmı Avurpa'da olan bir şehir olarak, yani gelişmişlik düzeyi yüksek ülkelere böyle yakın olup listede bu konumda olduğumuzu bilmek acı.


  • senolll  (19.10.17 19:29:30) 
Sadece megaşehirlere bakıldıysa olabilir. Kaç tane megaşehir var ki zaten. 10.luk normal. "Tüm şehirler içinde 10. olmuş" deselerdi, o zaman sırf Türkiye içinde İstanbul'dan daha tehlikeli şehirler var; Orta Doğu'yu, Afganistan'ı falan saysalar daha geride olurdu.


  • aychovsky  (19.10.17 20:24:52) 
bence megaşehirler arasında 10. sıra çok kötü değil. harika da değil ama çok kötü değil.


  • chavezding  (19.10.17 22:10:24) 
İstanbul'da yalnızca kadınların değil, insanların ve canlıların da hayatı çok kolay değil malumunuz. Hiçbir şey olmasa kendinizi kışın tuzlanmayan tepenin birinden tepetaklak inerken bulabilir, acil bir durumda trafikte kalabilir, metroda asansör savaşı verebilir, evinize dönerken kafanızda güvenli güzergah haritaları yaratabilirsiniz. Yaşlı, çocuk, engelli olma ya da sokak hayvanlarının durumları için söylenebilecek söz yok.

Ağlaşarak değiştirebilirsek mendilimi kapıp geliyorum.

PS. Eril olmayan cinsiyet.
  • hana bi  (19.10.17 22:47:28 ~ 22:48:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.