[]

Neden Melih Gökçek'i İstifaya Zorluyorlar?

Merhaba, neden bir anda Başkanları istifaya zorladılar.
Tamam değişiklik, Büyükşehirlerde ki oy kayıbı falan büyük etkende. Asıl mesele nedir?

Kısaca olay, benden başka sivrilen olmasın mı? Bütün herkesi pasifize etmek mi?
Düşük profilli insanları çoğaltmak mı hedef?

Siz ne düşünüyorsunuz?

 
normalde akp'nin yaptığı bir şey değil bu ama kan değişimi her yerde gerekli, yosun tuttu adamın oturduğu koltuk. "nasıl olsa gitmiyorum" düşüncesi verim düşürür, rehavet yaratır.

biliyorum bu söylediğim şeyler akp ile pek bağdaşmıyor ama düşününce akp'nin mevcut kabinesinde kuruluş döneminden kalan siyasi figür yok. akp bunu yapıyordu zaten; bir de üstüne oy kaybı, muhtemel bir fetö çekişmesi, gökçek'in twitter'da fazla dikkat çekmesi gibi birçok etmen üst üste gelince böyle bir karar verilmiştir.
  • Bruce  (19.10.17 16:05:46) 
açıkçası kadir topbaş'ın durumunun fetö ile ilgili olduğunu düşünüyorum. ak parti yanlısı basın çevrelerinde kadir topbaş'ın üzerine çok gidildi damadı vs nedeniyle. topbaş önümüzdeki seçimlere de katılmayacaktı zaten. fetö temizliği konusunda ak parti çuvaldızı kendine batırmanın zamanının çoktan geldiğini biliyordu, ancak bunu muhalefetin eleştirdiği gibi savruk şekilde değil, planlı bir şekilde yürütmeyi tercih etti diye düşünüyorum. benim düşünceme göre doğru da hareket ettiler ve ediyorlar. ama yanılıyor olabilirim.

diğer başkanlar açısından ise önümüzdeki seçimleri kaybetme riskini göze almak istemedikleri için bu değişime gidiyorlar diye düşünüyorum. gökçek de buna dahil. son seçimde çok az bir farkla seçilmişti ve tahtının sallandığı belliydi. insanlar memnun değil demek ki, bunun için bir müdahale yapılmasını normal karşılıyorum.

ama bursa, niğde, düzce ve balıkesir konusunda herhangi bir fikrim yok.

ancak şunu söylemek istiyorum. aslında merak ettiğim şey, bu sürecin ardından yaşanacak olanlar. yani ak parti'nin bu memnuniyetsizliği sadece görev değişiklikleri ile gidereceğini düşünmek yanlış olur. seçime daha hayli süre varken bunu yapmalarının ardında uzun uzun düşünülmüş bir plan olduğu çok açık. umarım bu plan vatandaşların memnuniyetini kazanacak işler yapmaya yönelik bir şeydir, bilemiyorum. ama merak ediyorum işte..

sağlıcakla.
  • benibenim  (19.10.17 16:18:28) 
bir yerde sistem insanlara bağlı ise -ki bütün sistemlerde genelde öyledir- zamanla verim düşer ve er geç sistem çöker. o yüzden uzun vadeli bir sistem kurulacakken her zaman sistemin kendini aşma gayesi unutulmadan bu doğrultuda kararlar verilemelidir ki sistem kendini insan acziyetinden koruyabilsin.

başkanlık sistemi ile bir çok şeyin değişeceği sinyali veriliyor. öyle bir vitrin düzenlenmesi gerekiyor. bunun için de önce bu değişim müjdesini veren kabinenin değişmesi gerekecek. ak parti de bunun farkında ve bu doğrultuda kilit isimlerde değişikliğe giderek hem yerel yönetimlerin ve büyük vilayetlerdeki yönetim sisteminin en azından bundan sonra kişilere bağlı kalmamasını ve tazelenmesini istiyor, hedefliyor. benim gözümde bu maalesef göstermelik bir tazeleme işlemi zira bu düzenli aralıklarla yapılması gereken bir şey. on sene görev yapmış bir ismi görevden alınca bu tazelenme olmuyor ne yazık ki.

bir de fetö nün gündeme gelmeyen siyasi ayağı var ki bunların çoğu bizim bilmediğimiz isimlerden ibaret. kontrollü bir filtreleme dalgası belki çok uzun zaman sonra gelir belki çok yakın zamanda belki de hiç gelmez. bunlar hep siyasi sorular. ancak türkiye de siyasi sorunlar hep ikili ilişkiler yahut üçüncü şahısların telefonları ile hareketlendiği için belirsizlik durumu sürekli halde.

sonumuz hayır olsun.
  • fyodor fyodorovic  (19.10.17 17:05:11 ~ 17:05:41) 
valla bir istanbullu olarak ankaraya gittigimde melih gokcekin hizmet verdigini fakat fazlasiyla gucunu kullanip kendine rant yarattigini gozlemlemistim. ulkenin baskentinin bu sekilde yonetilmesi bence yanlis. bu surec simdi yasanmasa aday belirleme safhasinda yasanacak bence o zaman tantana olmasin kiliclar cekilmesin diye simdi sakin sakin yapiyorlar.


  • kveldulv  (19.10.17 17:20:41) 
akp belediyeciliğine kendileri de katlanamıyorlar çünkü.

artık chp'nin yönettiği ilçelerde yaşamak yetmiyor. yarattıkları cehennem gibi kentler oralara da sirayet edip akp'li elitleri de rahatsız ediyor. aynı kadrolarla bir dahaki yerel seçime girerlerse yine bakan ve 50 silahlı adamıyla seçim merkezi basmak zorunda kalacaklarının farkındalar. hatta o da kurtarmaz, kaybederler.

nitekim referandumda o kadar şaibeye rağmen üç büyük ilin üçünü de kaybettiler. 2019'a kadar makasın daha da açılacağının farkındalar, seçmene iyi kötü bir mesaj vermeleri lazım. o mesaj da "kan değişimi" falan.

yoksa ak parti kabinesinde fetullah itini övmemiş bir tane bakan yok. fetullah ile ilişkisi olanları partiden atsan mecliste grubu kalmaz. onu gitsin çoluk çocuğa anlatsınlar.
  • babilbaligi  (20.10.17 03:52:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.