[]

Çanakkale'de gezmek

Şu an Çanakkale merkezdeyiz arkadaşla şehitliğe gitmek istiyoruz ve arabamız yok. Acaba arabasiz olarak nerelere gidebiliriz ve nasıl gidebiliriz

Bilgi verebilecek olursa çok mutlu oluruz.

Aynalı Çarşı,
Sahildeki Truva atı
Saat kulesi ve çimenlik kalesine gittik.

 
Merhaba, şehitlik turları mevcut, iskelenin yanında küçük standlar kurup bu turlara kayıt alıyorlardı birkaç ay önce gittiğimde. Eğer şehitlik kısmına gitmeyecekseniz Troia bölgesine gitmenizi öneririm. Tabi arkeolojiye ilginiz varsa. Toplu taşıma ile ulaşım mevcut diye hatırlıyorum. Onun dışında gidilebilecek yer çok ama arabasız nasıl ulaşabileceğiniz hakkında maalesef pek bilgim yok.


  • sustain  (19.10.17 11:52:53) 
Arabasiz sehitlik zor bence vazgecin ondan. Kilitbahir vapurlarina binip karsiya gecebilir sahil boyunca yuruyebilirsiniz. Karsidaki kalede biz sarap icerdik les bi yerdi ama restore ediyorlardi en son bitmisse guzel olabilir. Bir de kilitbahir vapurlarindan inince(2 farkli iskelede duruyorlar ama aralarinda 10 dk kadar yurume mesafesi var) iskelelerden birinin orada hemen koy var o koy gezilebilir ama baya tirmanmak gerekiyor ve hava ruzgarliysa mahvolursunuz. Gerci hava ruzgarliysa her turlu mahvolursunuz. Han kahvesine gidebilirsiniz her ne kadar eski guzel insanlar elini ayagini cekmis olsa da cok hos bir yerdir.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (19.10.17 11:57:09) 
Kilitbahirden şehitliklere giden araçlar var, bizi gezdirmişti de açıkcası. Ama acıkırsanız kordon sonunda Truva Tost var yemenizi gerçekten isterim.


  • Tersidüzükilec  (19.10.17 13:51:38) 
Han kahvesi, halk bahçesi, kordonda yürüyüş vaktiniz çoksa kilitbahir.


  • ingazhi  (19.10.17 14:46:00) 
Avis var bir araba kiralayın günlük


  • gozu acik sevisen yahudi  (19.10.17 15:31:13) 
Kilitbahire gittik oradaki minibuslerden birine bindik. Gidiş dönüş 20 liraya. Şehitler abidesine, Yahya çavuş şehitliğine ve alcitepe müzesine gittik. sonra tekrar bizi sahile getirdi.

Çok da keyifli ve güzel oldu. Çok teşekkürler.
  • totalstation  (19.10.17 17:48:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.