[]

Bir yağ türü

Zamanında bir arkadaşımın düğününde bu yağdan yemekler yapılmıştı, hepimiz bağırsakları bozmuştuk. Yağ için "Çok ağır, alışkın olmayan bünye kaldırmıyor. Kalitesiz bir yağ" demişlerdi. Hayvansal bir yağ tipiydi. Gerçi ben çyle hatırlıyorum, belki de bitkiselr. İçinde s vardı. Aspirin yağı, ispirto yağı ya da teksir yağı gibi bir tınısı var ama adını hatırlayamıyorum. Kuyruk yağı gibi bir yağ tipi ama kuyruk değil. Sözlük'te "yağı" diye arattım, bulamadım. Ne olabilir?




 
Aspir yağı?


  • kullanıcıadımbuolsun  (19.10.17 07:46:26) 
Yok, aspir değil ama benziyordu.


  • aychovsky  (19.10.17 07:51:36) 
Biskin yağı?


  • irene  (19.10.17 08:29:50) 
Kolza(kanola) yağı?


  • july14  (19.10.17 08:34:52) 
Aspir yağı ya da kolza yağı bitkisel yağlardır. Sıvı haldedirler. Biskin yağı ise bitkisel susuz yağdır. Katı haldedir. Büyük ihtimal biskin yağıdır. Kalitesiz yağlardan (iade ve atık) yağlardan elde edilir. Vita yağ da aynı sınıftadır. Margarinin susuz halidir.


  • ismira007  (19.10.17 09:21:26) 
Adını bilmiyorum da tereyağını eritip tekrar katılaştırarak yaptıkları bir yağ var o olabilir mi?


  • curukturpkokusu  (19.10.17 10:34:21) 
kreymiş olabilir mi, y sessize yakın da telaffuz edilebiliyor. Arkadaşın Arap kökenliyse, adana, antakya, mersin tarafları.


  • okumayi sevmeyen okur  (19.10.17 12:23:49) 
Biskin yağıymış. Bugün düğündeki milleti arayıp durdum. Düğün 10 yıl önce olunca karnımızı bozduğumuzu hatırlayan iki kişi ancak çıktı. Biskinmiş.


  • aychovsky  (20.10.17 04:59:48) 
@curukturpkokusu’nun dediğinin adı sarı yağ


  • fallopian  (20.10.17 09:39:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.