[]

Yüksek lisans başvurusunda TOEFL puanı kabulü için

sınava girdiğimiz yerin bir önemi var mı? Geçen gün bir duyuruda bilkent için olay tartışılmış, karara bağlanamamıştı.

ODTÜ, Boğaziçi, Koç ve Bilkent için net bilgisi olanlar paylaşabilirse sevinirim.

İyi akşamlar

 
ODTÜ, Boğaziçi yoktu ancak şuan değişmiş olabilir (fosil olarak M.Ö.'den bildiriyorum)
Okulların web sitelerinde bu bilgiler vardır, Öğrenci İşleri'ni de arayarak teyit edebilirsiniz.

  • hana bi  (19.10.17 01:00:13) 
Kimi yerlerde kopya skandallari oldu (Sasiriyor muyuz? Hayir!) bu nedenle sinava girdiginiz her yer kabul degil.


  • Traveller  (19.10.17 01:07:24) 
@Traveller
Ben çok zamanın ötesindeymişim, TOEFL'da nasıl oluyor kopya skandalı yahu? Kaynak varsa paylaşabilir miyiz? Tekrar girmek gerekirse bilelim.

Teşekkürler
  • hana bi  (19.10.17 01:24:21) 
@hana bi okul sayfalarında böyle bir bilgi yok ama bçyle bir yaygın kanı var, ben de arada kaldım


  • E.  (19.10.17 01:38:47) 
Boğaziçi için bildiriyorum, kabul için hangi yerden olduğu önemli değil ama araştırma görevlisi kadrosu için ekstra yds ya da yök'ün kabul ettiği yerden toefl isteniyor yökten dolayı çünkü yök devlet üniversiteleri dışındaki toeflı kabul etmiyor.

Yani kabul için sıkıntı yok diğerleri sonraki aşama zaten en olmadı bir yds alırsınız olur biter:)
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (19.10.17 02:59:53) 
ösym'nin şubat ayında değiştirdiği denklik sistemine göre devlet ya da vakıf üniversitesinde girilmediği sürece TOEFL geçersiz kabul ediliyor.

kaynak burası; www.yok.gov.tr

"Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerliklerini Belirleme Yönergesi 6. madde 3. fıkra d bendi uyarınca uluslararası bir yabancı dil sınavına eşdeğerlik verilmesinde ve sürdürülmesinde sınavın Türkiye’de yapılıyor olması halinde devlet üniversitelerine ait binalarda yapılması şartı bulunmaktadır"

eğer sınava girmediysen yds en temizi, hem 5 yıl hem de toefl'e göre daha kolay, hem her yerde geçerli.

*kendikendine'nin dediği gibi kayıt için problem olmuyor ama mesela ben ders seçemedim bu yüzden bir dönemim heba oldu şimdi yds kovalıyorum.
  • ilkot  (19.10.17 11:35:17 ~ 11:36:42) 
Bizde ders seçimi için de problem olmadı ama aynı yerden mi bahsediyoruz ki?


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (20.10.17 01:03:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.