[]

yurtdışına çıkarken evrak

merhaba,
kendi şirketimde bağ kur lu olarak çalışıyorum. yurtdışına çıkarken yanımda bulundurmam gereken ilave evrak var mı? internette çelişkili bilgiler var.



 
emin değilim ama prim borcun yoksa olmadığına dair bi çıktı al derim. vergi için de olur :d para lazım malum yok öyle vergiyi ödemeden yurtdışına çıkmak:D


  • zetina dikis makinesi  (18.10.17 23:53:38) 
@zetina makinası bağ kur prim borcum var, gidemiyom mu yani böyle.


  • tukenmez adam  (18.10.17 23:57:16) 
dostum zaten kendi şirketinde bağkurlu olarak çalışmak zorundasın :)

Eğer iş seyahatine çıkıyorsan ve numune vs götürüyorsan şirket evraklarını yanında bulundur.

Eğer yurtdışı fuarına gidiyorsan ve vize uygulaması olan bir ülkeyse zaten senden gerekli evrakları almışlardır.

He gezmeye gidiyorsan sıkıntı yok. bağkur prim borçlarından öte sgk ve kdv ödemelerin önemlidi devlet nezdinde. ilk önce işçilerinin sgk primlerine sonra kdv ve vergi ödemelerine en son bağkur prim borçlarına bakılır.
  • kaosu  (18.10.17 23:59:04) 
@kaosu doğru ama kendi şirketi olduğu halde başka yerde ssk lı gösterenler de oluyor. o yüzden belirtmiştim. işçim olmadığından kendi dışımda sgk borcum yok. vergiyle ilgili de bir sıkıntım yok. direk pasaport kontrolünden mi geçiliyor yoksa ondan önce bir yere mi gidiliyor ?


  • tukenmez adam  (19.10.17 00:00:34 ~ 00:01:11) 
geçen sene medica fuarına gittim, herhangi bir borcum yoktu. Sorgulandı mı bilmiyorum, ama kulislerde ve tüm firmaların sıkıntısı vergi ödemeleri. kimse bağkurdan bahsetmedi şu ana kadar. bağkur prim borcu kesinlikle seyahatinize engel değildir.bağ-kur ayrı bir sistem ödenmeyen bağkur borçaları bir süre sonra silinir, silinen dönemleri de emeklilik zamanında kullanılamaz hale gelir.

şimdi şirket sahibi olman seni başkalaştırmıyor, dediğim gibi numune çantan katalog vs yoksa direk pasaport kontrolü. he bunlar olsa da numune çantan'a bakılır neden niçin keskin tehlikeli vs. ama sanırım senin iş seyahati değil.
  • kaosu  (19.10.17 00:06:02) 
numune falan yok. gezmeye gidiyorum. sıkıntı yok öyleyse. paniklettin beni gece gece :) neyse bakalım. paket olursam pasaportta güncellerim sabah :)


  • tukenmez adam  (19.10.17 00:08:38) 
panikletmedim, sadece detayları ile açıklamak istedim. bağkurdan alırlarsa biz burdan bir şekilde toplar ödeyemeyiz. siz de geri dönersiniz. olmadı şirketleri birleştiririz.şaka bir yana; üzmeyin kendinizi, rahatlıkla gidin. yaşanırsa ilk olursunuz. ve şu an gidenden çok gelenlerle ilgileniyoruz ülkecek. İyi seyahatler.


  • kaosu  (19.10.17 00:12:28) 
benim bu konudaki mazim kötü :( bir kere pasaportumuza el koydular haksız yere, geri aldık. şimdi tekrar deneyeceğim bakalım sıkıntı çzülmüş mü.


  • tukenmez adam  (19.10.17 00:35:37) 
edittteee finnalizario : gittim geldim bir şey sormadılar.


  • tukenmez adam  (24.10.17 18:13:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.