[]

Yaşlanma ne zaman başlar ve gözle ilgili bir soru

23 yaşındayım. Kendimi eskiye göre baya yaşlı hissediyorum. Mesela 19 yaşıma göre. Hatta 21'e göre bile.

Son 2 senedir bilgisayar başında 8 saat falan çalışıyorum, belki bu yüzden. Göz altlarım yanağım nasılsa öyleydi, canlı ve beyazdı. Şimdi şu eyelinerın kuyruğunu sürdüğümüz yerde hafif bir kahverengilik gördüm. Bu beni inanılmaz bir tribe soktu. Gözaltı kremi aldım. Kullandım biraz ama çok bir şey değişmedi bence. Neyse çok gevelemeden üç sorumu özetleyeyim:

1. Yaşlanma ne zaman başlar? Şu an hissettiğim hiçbir şey mi? Ne zaman "gerçekten çok yaşlandım" diye hissediyoruz?
2. Çok bilgisayar kullanmaktan kaynaklı göz kenarımda böyle bir hafif kahverengilik oluşmuş olabilir mi? Çok dikkatli incelemeyince fark edilmiyor ama daha da yoğunlaşırsa diye korkuyorum. Eskiden sabah 7'de uyuyup öğlen 2'de uyanırdım hiç böyle bir sorunum yoktu. Şimdi 12.30-08.00 arası uyuyorum ama bu sorun var.
3. Sizce 23 yaş gençlik kapsamında nasıl değerlendirilir?

Teşekkürler.

Not: evet delirdim.

 
kendimi eskiye göre yaşlı hissediyorum diyebilmek için 35i geçmek gerek. şu an 19a göre yaşlıyım demezsin, 19a göre daha büyüğüm filan dersin ancak.

benim de gözlerin altı koyu biraz. yaş 26. ortaokulda bi kız vardı. kapkaraydı gözlerinin altı, tıpkı annesi gibi. biraz genetik. onun yaşlılıkla ya da bilgisayarla alakası yok.
  • elorelia  (18.10.17 11:41:02) 
27 gibi hissetmeye başlamıştım, evlendikten sonra zaten direkt yaşlandım.


  • prezarlatif  (18.10.17 11:43:03) 
Ailemde herkesin göz altları canlı ve beyaz, benim de öyleydi. Şimdi arkadaşım hatırlattı. Tatilde birkaç kez güneş kremi sürmemiştim yüzüme ve pancar gibi olmuştum. Bu yüzden mi oldu ki?


  • yalnizliktan devren kiralik  (18.10.17 11:48:52) 
vücuduna iyi davranmazsan 15inde de yaşlı hissedersin bence kendini..


  • redeath  (18.10.17 11:54:44) 
Yaşlanma aslında doğumla başlar^_^
1. Yaşlandığına karar verme zamanı kişiye göre değişir. Ben 58 yaşıma girdiğim bu sene 60'a 2 kaldı falan demeye başladım. Zaman zaman yaşlılığın ayak seslerini duyar gibi oluyorum, 2 adım sonra kapımı çalacakmış gibi geliyor. Ancak dediğim gibi daimi bir his değil ara ara oluşan bi his. Genel olarak olgunlaşma aşamasında olma hissi hakim.
Yaşlıyım demek için 75 hatta 80'in geçmesi gerek. İhtiyarladım demek için 90 olmam gerek.
(Ayrıca yanlış bilmiyorsam 7 yılda bir bütün vücudumuz yenilenmiş oluyor, en fazla 7 yaşında oluyoruz diye de düşünebiliriz pekala ^_^)

2. Evet tabii ki olabilir. Sağlıklı şeyler yersen, uyku düzeninle oynayıp metobolizmanı yormazsan düzelir.

3. Ne güzel bir yaş olarak değerlendirirlir. Gençliğin başlangıcı :)

Yok delirmedin, ara ara o his olabiliyor sonra geçiyor. Hem yaşlanmak kötü bişi değil, tadını çıkardığın her yaş güzel. Tadını çıkarmaya bak.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (18.10.17 12:39:34 ~ 12:42:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.