[]

modem mi yetersiz yani? (tunalı/ankara)

sevgili duyurubükücüler,

ofiste minimum 8, maksimum 15 kişinin (yani telefonlarla da kullanılıyorsa 16-30 aygıtın) yararlandığı 2 modemimiz ve internet bağlantımız var (biri uydunet, biri ttnet, 16 mbit'e kadar diye sattıklarından her ikisi de). her ikisi de, abonelik sırasında gelen modemler.

ofis ankara tunalı'da, dolayısıyla civarda bol bol işyeri/kafe/restoran var. gündüz yoğun bir internet trafiği olsa gerek. fiber altyapı yok.

çevreyi tanımladıktan sonra, ofisteki durum da şu;

her iki bağlantıda da çok sık kopma yaşıyoruz. reset meset bir yere kadar. bazen o kadar sık yaşıyoruz ki, çalışamıyoruz.

birkaç soru;

1- akıllı telefonları komple bağlamasak, bir ölçüde derman olur mu?
2- sorun modem(ler)de midir, ayarla biraz rahatlatmak ya da daha güçlü bir şeyler almak mümkün müdür, nasıl olur o iş?
3- "2 tane 16 mbit bağlantı zaten kaldırmaz o kadar yükü, x yapmanız/kullanmanız lazım" diyeceğiniz bir şey var mı?
4- başka bir öneriniz olur mu?


cevap veren bitcoin bulsun.

ps. ekte de bu mesajı ilk göndermeyi denediğimde aldığım örörü bulabilirsiniz hatta (eğer ki bu ikinci denemem başarılı olursa :-/)

 
ofisinizin fiziksel durumunu bilemiyorum bu nedenle cevapların bir kısmı uygulanamayabilir.

1. bu kadar cihaz için 16 mpbs'ye kadar olan bağlantı gücü az. en temel sorun musluktan az su gelmesi olayı. ttnet'i bilmem ama uydunet daha hızlı bir hizmet sunabiliyor olmalı. çünkü onların kablo yapısı standart ve saha dolabı yeni ise hizmet hızını arttırmayı deneyebilirsiniz.

2. modemler için marka model yazmamışsınız. modemler eski ise sorun çıkarıyor olabilirler. modemleri yenilemeyi deneyebilirsiniz. ttnet'in için dışarıdan bir modem alabilirsiniz. uydunet için docsis 3.0 modem talep edebilirsiniz.

3. kablosuz yayını doğrudan modemlerden yapmak yerine access pointlerden yapabilirsiniz. böylece modem sadece AP ile görüşmüş olur.

4. cihazlardan birini mobil olmayan aletlerin iletişimi için diğerini mobil aletlerin iletişimi ayrı bilirsiniz. örn. uydunetten mobil cihazlari besleyin. ttnetten kablolu ile bağlananları.

5. kablo ile bağlı kişi sayısı çok ise hub yerine uygun fiyatli bir switch bağlamayı deneyin. hub doğarı gereği extra trafiğe neden olur. switch'de bu sorunu yaşamazsınız.
  • helenart  (18.10.17 12:10:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.