[]

fotoğraf filmimin ucu içine kaçmış.

merhabalar. analog makineye sardım bu aralar. geçen gün abimden film almasını rica ettim ve getirdiği filmi açtığımda filmin ucundaki sarmak için kullanılan ufak şerit tamamen içine kaçmıştı. yani filmden dışarı çıkan ufak parça yok. o yüzden takamıyorum filmi. O uç çıkarılabilir mi yoksa film gitti mi? teşekkürler. fotoğrafı da ekliyorum.




 
onun bir aleti de oluyo ama yoksa yapması çok zor değil.

www.lomography.com.tr

ayrıca başka bir filmin ucunu hafifçe ıslatıp sokup hızlıca çekerseniz çıkartabilir.
  • otonomo  (18.10.17 02:21:04) 
yıkamaya götüreceğiniz yer karanlık odada çıkarır onu sorun olmaz.
bu arada youtube da videolar var içeri ucuna bant yapıştırılmış başka bir parçayı sarıp dışarı çekmek gibi ama çok da gerek yok dediğim gibi.

www.youtube.com
www.youtube.com

filmi ışığa ya da çok sıcağa maruz bırakmadığınız sürece kaybetmezsiniz çok endişe etmeyin.
  • Ufuk  (18.10.17 02:41:30) 
verdiğiniz yöntemleri denedim ama işe yaramıyor. çıkmıyor film.

@ufuk, problem şu ki, ucu çıkık olmadığından kameraya takıp kullanamıyorum bile. daha kullanılmamış film bu:(
  • ateslizenci  (18.10.17 02:46:16) 
istanbul'daysanız sirkeci'de aşağıdaki aparatlardan bulabilirsiniz belki

www.sanfo.com.tr
www.sanfo.com.tr
  • otonomo  (18.10.17 02:51:34) 
fabrika çıkışının öyle oluşuna pek denk gelmemiştim. (: okumamışım bir satır yazıyı djshdkadks hemen atlamışım. neyse biraz dinleyerek gayret edin belki olur.


  • Ufuk  (18.10.17 02:55:52) 
banyo ettireceğiniz yerde açıp, ucunu çıkarıp geri kapatabilirler. hatta açmadan çıkarmaya yarayan aletler de var.

sorumluluk almıyorum ama kendin de yapabilirsin. karanlık ama zipzifir karanlık, iğne ucu kadar bile ışık almayan bir odada gazoz açacağıyla veya kapağa zarar vermeyecek benzer bir aletle üst sarafındaki kapağı çıkarıp, el yordamıyla filmin ucunu bulup, delikten çıkarıp kapağı ışık almayacak şekilde tekrar yerine takabilirsin. tabii gazoz açacağı kapağı eğip bükeceği için çok tavsiye etmiyorum. ama iyice ümidi keserseniz deneyin derim.
  • kibritsuyu  (18.10.17 02:58:08) 
yardımlarınız için çok teşekkürler. deneye deneye hallettim :)) isteyince oluyormuş.

eski bir filmi biraz suya sokarak filmin içine soktum ve artık daha ileri gidemeyecek seviyeye geldiğinde yavaşça geriye doğru çektim ve ucu çıktı.
  • ateslizenci  (18.10.17 03:13:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.