[]

Hem çalışıp hem nasıl enerjik oluyorsunuz?

İki gündür çalışıyorum, ilk işim.çok rahat bir iş 9-5 üniversitedeyim, iş yüküm vs yok.evimle iş arası da 45-50 dk bi yol. Ama şu iki gündür 6-7 saat uyumama rağmen üzerimden kamyon geçmiş gibi.gün içerisinde başım ağrıyor. çok yorgun hissediyorum hep uykum var.eve gelip direk uyumak da istemiyorum zaten erken uyumayı hiç sevmem. Nasıl çözücem bu durumu alışır mıyım? İlk iş deneyiminizde böyle bi adapte olamama süreci yaşadınız mı?beslenme tarzımı değiştirsem enerji falan gelir mi acaba :(




 
daha yolun başındasın zamanla oturur herşey.
ilk çalışmaya başladığımda eve gidip yatağa atıyordum hemen kendimi. bıktım işinden de gücünden de falan söyleniyordum. tam bu söylenmeler tavan yaptığında maaşım yattı. o çok büyük bir motivasyon oldu bana :)
ilk maaşını bir al hele
  • ismira007  (18.10.17 01:12:56) 
düzgün beslenip düzenli spor yaparsanız ve işiniz belli bir seviyenin üzerinde sizi memnun ediyorsa epey enerjik olursunuz. en önemlisi düzgün beslenmek


  • saygilarefendim  (18.10.17 01:25:16) 
doğru beslenin, bi parça spor yapın geçer.

spor deyince; illa salona gitmek ya da koşu yapmak gelmesin aklınıza. yarım saat yürüyüş de keser başlangıçta.
  • fever  (18.10.17 01:27:52) 
Ilk iş deneyiminde alışma süresi 3 ay civarı bence, sonra gelsin monoton düzen


  • lapetite  (18.10.17 01:36:15) 
7 aydır yaşıyorum ben de bu süreci. Eve gelirsem uyumaktan başka bir şey yapmayacağımı bildiğim için dışarda oluyorum sürekli ama bu sefer de ekstra yoruluyorum. Böyle saçma sapan bir döngüdeyim aylardır. O "zamanla alışırsın" tavsiyeleri bende işlemedi yani hiç.


  • ms brownstone  (18.10.17 02:02:43) 
Yani bunu ciddi ciddi söyleyeceğim aklıma gelmezdi ama; spor yapın.


  • sopiro  (18.10.17 08:23:04) 
Uyumadığın zaman ne yapıyorsun?
Eğer çok özel bir hobin yoksa seni aşırı mutlu eden, İki dizi izlicem, mal gibi internette takılcam diye uyumamazlık yapıyorsan yapma. Aşırı saçma bir şey oluyor. Beslenmene dikkat et ve spor yap zaten bu ilerki yaşımın için önemli. Gece ikide yatıp her gün yedide kalkmak isteyen bir insanla yaşıyorum çok zor. Yapamıyor hep yorgun iş yerinde verimsiz salak bir döngüyle gidiyor.

  • fasulyek  (18.10.17 09:33:40) 
Alışırsın, ilk zamanlar biz de öyleydik. Metabolizma alışıyor demek ki.


  • kismisolungac  (18.10.17 10:04:11) 
zamanla kabulleniyorsun, bi çaresi olmayınca mecbur uyumak yerine başka işlerine bakıyorsun.


  • captainobvious  (18.10.17 10:46:22) 
el mahkum


  • eindaclub  (18.10.17 11:25:13) 
iş hayatina asla alisamayan insanlar var.Alismak bir yere kadar.
Bazi insanlar kendiliginden enerjik. Ben mesela. Deli gibi calisiyorum haftanin buyuk bölümü ama aksamlari ölüp bitmem pek.

Iyi beslenme + yapı meselesi bence. Iyi beslenme derken ben cok saglikli beslenmiyorum ama kahvaltisiz gune baslamam mesela. Güzel kahvalti yaparim üşenmem. Gun icinde öğün atlamam, gecistirmem. Saglam yemek yerim yani. Bol Su,kahve falan derken enerji kolay kolay tukenmiyor. Vitamin takviyesi de deneyebilirsin. Bir de motivasyon onemli. Evde de işte de seni mutlu eden bir seyler olmali.
  • aquarium  (18.10.17 11:30:37) 
Seneler boyu gece üç-dörtten önce uyumayıp öğleye kadar uyuyan biri olarak 07:30 mesai başlangıcıyla tam üç ay dövüştüm ve hep kaybettim. Sonra sonra alışıyor insan mecbur olarak.

İlk bir ay işten gelir gelmez iki-üç saat uyuyordum, kendimi eve zor atıyordum, akşamları yemek harici hiçbir aktivite olmadı hayatımda. Hatta iş yerindekiler ot içtiğimden falan şüphelenmişler sürekli gözlerim kırmızı diye asdafgh

Şu an mesaiye bile kalsam eve gidip kıyafetimi değiştirip koşuya/bisiklete çıkıyorum, döndüğümde duşumu alıp yemeğimi yiyip pamuk gibi uyuyor ve sabah dinç bi şekilde uyanıyorum. Galiba ihtiyacın olan şey biraz zaman ve fiziksel aktivite.
  • chicha  (18.10.17 12:04:01 ~ 12:05:49) 
Ilk bir ay öyle oluyor. Alisirsin zamanla.


  • chitosan  (18.10.17 12:24:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.